Monday, January 2, 2012

BLOG PCB DISERANG KAKI LUCAH | TIPS ELAK MAKSIAT




Hari ke 2 2012. alamak, apa sudah jadi? blog PCB diserang lagi oleh anasir yang tak bertanggungjawab. Kenapa blog PCB? apakah ada info PCB selitkan dalam blog ini berkaitan seks. mungkin ada, tapi itu untuk education dan bukannya untuk memuaskan nafsu.erk.




keyword terkini 2/1/2012.. Sumber: Nuffnang



kalau yang tak tahan sangat tuh, jangan datang blog PCB. PCB tak buat entri macam tuh. blog orang lain tak tahu lah kan. 


So, untuk elakkan korang yang kaki suka search benda-benda biru ni, PCB nak bagi tips untuk elak diri daripada melakukan maksiat.(termasuk maksiat tangan dan sbg.)



1) sibukkan diri dengan sesuatu yang berfaedah.

kalau boleh sibukkan diri korang dengan aktiviti yang berfaedah. jadi, tak de masa untuk korang terfikir untuk membuat maksiat.contohnya, pergi bersukan ke, belajar dalam kumpulan ke. kalau nak dapat lebih keredhaan Allah SWT, baca Quran banyak-banyak. InsyaAllah tuhan lindungi korang.



2) elakkan daripada bersendirian.

bayangkan duduk dalam bilik sorang-sorang. masa tu memang senang syaitan nak ganggu. mulalah fikir bukan-bukan.ada pulak sumber internet pergi search macam-macam. tangam pulak ligat je bergerak.cuba duduk ramai-ramai. InsyaAllah, kita dilindungi.



3) Kahwin

kalau tak tahan sangat, kahwinlah. kahwin ni menghalalkan hubungan seks. sekurang-kurangnya dapat menutup nafsu yang membuak-buak. lagipun kahwin itukan sunnah nabi. Besar pahala dia.Jadi, kahwin itu satu ibadah dan dapat elakkan diri daripada zina dan sebagainya.



4) Puasa sunat

kalau benar-benar tak mampu kahwin (sekarang ni kan wang hantaran tinggi =D) puasa je lah.at least bila puasa korang dapat kawal nafsu korang tuh. disamping dapat diet.hoho =D. puasa kan kita kena tahan nafsu sekali, bukan makan minum je.


PCB harap dengan adanya tips ini,sedikit sebanyak dapat kurangkan orang search menda ni lagi in future.


jumpa lagi next entry.


notakakiPCB: berdebar pulak nak exam. okbai. study dulu =)



12 comments :

azri johan said...

amboi, keyword tahun baru dah bukan-bukan

budaknerd~ said...

hahaha tak boleh blah keyword dia.

Ahmad Syuxer said...

mentaliti orang kita,boh..nak wat guano..suka benar cari benda2 ngarut

J.Syazwana said...

sempat lagi apdet blog nak exam.
hihihi

all the best yaw

hawiz said...

pehh...awal2 tahun xkn dh start cmtu...selamat tahun baru pokcik biola!

Zac Rega said...

pehhh . hebad-hebad , hahaha .. happyy new year ^^

Iffah Afeefah said...

Terbaekkkk
ade gk org gile sex

hafiz hafizol said...

nenek gersang?? ade eh kau wat entri 2 ?? lol

[PCL] said...

salam PCB..dah dekat nickname tu dgn PCL....harap jgn ad tempias...kalau yg bagus tu silakan. ..tq bg tips berupa nasihat tu..all the best.

ArELeEz said...

good luck 4 exam! ;)

nizamsani said...

nenek gersang?

KiD said...

nenek gersang?? wahahahaaa.. ia bikin gue gelihati.. saper laaa yang cari tu? hak hak hak