Wednesday, January 4, 2012

VIDEO PENJELASAN NUR AMALINA CHE BAKRI



PCB sudah melihat video Penjelasan daripada Nur Amalina Che Bakri, Pelajar Malaysia yang menuntut di University of Edinburgh, Scotland, UK dalam dua bidang iaitu Farmakologi dan Perubatan.






Daripada video tersebut, dia memang tidak bertudung dan memang dia mengakui itu gambar dia. Dia mengucapkan jutaan terima kasih pada semua rakyat Malaysia yang menasihatkan dia dan dia akan menjadikan semua itu sebagai tauladan.


Dia juga menasihati kepada rakyat Malaysia yang mencerca dan mencaci dia dan meletakkan gambar dia di blog mahupun laman web yang lain agar delete gambar tersebut kerana ia akan mengaibkan dirinya.


PCB harapkan pada semua blogger yang upload gambar dia,minta delete ye.sudah-sudahlah mengaibkan maruah orang.setiap orang memang bersalah tapi janganlah kita yang nak menghukum dia. Biar Allah SWT yang menghukum kita , kita perlu menasihat selembut yang mungkin.bukan menghina atau mencaci.


untuk tengok video dia, sila klik sini, klik sini, dan klik sini


notakakiPCB : tiada manusia yang tak pernah buat salah.cuba fikir diri sendiri.



13 comments :

deen azmee said...

hurmmm.. elok la dia buat pengakuan kan.. terjawab juga persoalan sama ada gambar2 tu palsu atau tak.. aku ingat ada sapa2 yg cuba nak jatuhkan dia.. takpa dia pun dah mengaku.. maka sekarang peranan blogger pula untuk delete gambar2 tu semua.. hehehe..

Cik Rose Cute said...

betul tue...kita manusia tidak boleh lari dari membuat kesilapan...

Shafiq said...

Setiap orangg melakukan kesilapan. Moga dia belajar dari kesilapannya..

Ayuni said...

hm, mslhnye ader yg ske perbesarkn yg kecil...

budaknerd~ said...

nobody's perfect :)

..cik gugu.. said...

ta dpt tgk vdeo dy.. line slow sgt -.-

Anyyss Shuhaimi said...

yang penting,kita amik iktibar daripada apa yang terjadi. Don't repeat that kind of action.

Ahmad Syuxer said...

terlerai sudah persoalan..hope dia berubah suatu hari nanti..kebijaksanaan dia harus digunakan jalan yang betul..dia berupaya jadi muslimah yang solehah

Miecyber said...

Tapi dia memang sudah berubah..

whitecappuccino said...

betul..siapa kita untuk menghukum dia..semoga semua ini kita jadikan tauladan dan semoga dia mengambil iktibar dari peristiwa ini.

KiD said...

haaaa... kalo dia dah buat pengakuan, ok laa.. hope dapat berubah..

Cik Sara said...

Betullah tu.. Dosa pahala itu urusan dia dengan ALLAH S.W.T..
Tapi bila kita pun sibuk nak upload gambar-gambar dia dan mula mencaci serta menghina(in advance).. tak pepasal kita yang dapat dosa kering sebab mengaibkan orang lain.. Gambar dia, yang kita sibuk nak share-share tu buat apa kan? Enough if we give the advice, not need to share those personal picture of her..

Iffah Afeefah said...

Kn bgs cmni
kite hrp die brubah dahla