Monday, February 6, 2012

AKU BLOGGER HIPOKRIT | SO WHAT?



Some bloggers asked me a question," PCB dalam blog dengan PCB dalam realiti sama ke lain? "


Terus terang, it is totally 100% different.


Kalau tidak percaya, cuba tanya anyone yang pernah jumpa PCB face to face. mereka punya jawapan yang sangat panjang untuk bagitahu siapa diri PCB yang sebenar.


Mungkin sudah lumrah, PCB ni seorang yang happy go lucky. suka berjenaka, suka gelak ketawa dan suka buat orang senyum. Tapi seriously, bila dalam entry blog, PCB tak reti nak buat ayat kasi korang senyum dan ketawa. PCB ni tak reti nak buat orang gelak melalui skrip. Kalau spontan, boleh saja.


sebagai contohnya, kalau coursemate PCB buat function nak pergi makan-makan ke or pergi melepak mana-mana dan PCB cancel untuk pergi. mesti ada yang tarik muka cakap tak nak pergi jugak. And one of my friends said kalau PCB tak de, tak meriah!!


PCB perasan PCB suka buat lawak bila PCB dah betol-betol kenal dan ngam dengan seseorang. tapi PCB agak pemalu dan kurang cakap bila PCB jumpa orang yang PCB first time jumpa.hehe.


Anyway, PCB happy untuk berkawan dengan sesiapa sahaja. yang nak ajak belanja makan ke apa, PCB terima dengan hati yang terbuka. Cuma PCB harap korang terima PCB dengan seadanya. tak suka tak pe. Memang kita tak boleh nak senangkan hati semua orang kan. #tetibertacing.


seriously, PCB in blog dengan PCB in reality is two different personalities. kalau korang nak kata PCB hipokrit, PCB rasa hampir semua blogger hipokrit.tak menjadi diri mereka yang sebenar dalam dunia blog.


anda perlu ingat, dunia penulisan alam maya adalah berbeza dengan dunia realiti kehidupan sebenar.


kalau nak kenal, baju petak2 tu PCB. nak tahu perangai PCB sebenar, tanya mereka yang ada dalam gambar.hehe.


kredit pic : nadh




notakakiPCB: nak order pizza r. ke ada orang nak belanja?



27 comments :

Aesya Zealous said...

betul. bloging dan dunia realiti adalah berbeza! weehuuu!

LegendOfPersia said...

salam. well PCB lantak apa org nk kata.
hipokrik ke ape ker...yg penting jadi diri sendiri..
xsemestinya kena berkelakuan sama saja setiap masa dan tempat..mesti kena sesuaikn dgn suasana..tgk bola kat stadium xmcm tgk movie kt panggung..
dinner kat hotel xsama mkn malam kat umah dgn ulam petai semua..hihihih..
^_^pnjg plak sih

Nath said...

why so serious? o.O

..cik gugu.. said...

betol .. gugu pon tak same ..

len ckit la ..

kiera'sakura said...

elooowwwww pcb.... kenai saya tak? lalalalalaala :p

**tetiba kan, entry merujuk kenal pcb.... :p

Along Usop said...

betul ke PCB ni propa je lebih??
#jomkiteselongkar

hahaha

KiD said...

PCB ni malu-malu kucing.. hehehee

JIJI YU said...

ape kurus bebeno engko

[PCL] said...

salam pcb..tak kenal maka tak kenal la kan..pcb n pcl ada something kena saling mengenali secara realiti suatu masa nanti.

Prettywrite said...

saya pun pemalu dengan orang tak kenal..ehehe..nak tanya kawan pcb tapi dia orang pun tak boleh bercakap dalam gambar..kui3..

Kalamhati said...

PCB shy2 cat gitu..hehe

J.Syazwana said...

macam terbalik lah. aku pulak dalam blog macam sempoi tapi sebenarnya aku pemalu. kahhh kahhh. tapi kite same kalau jumpe orang tak kenal memang susah nak cakap. tapi kalau dah rapat memang habes lah. hehehe

amier_fekhry said...

mmg ssh nk ckp psl diri kita ni.. kdg2 kt tulisan kt ni peramah kt luar kt pemalu.. so jgn fikir kt hipokrit sbb tu sifat kt berani bl menulis dan mungkin rendh dr bl bercakap...

Cik Bambam said...

sama lar wan.. CB dlm belog mcm agak 'gila' kekadang.. tp bila berjumpa kat luar.. tukar jd pemalu dgn org x berapa nak kenal..huhuh..

kalau tak dah jumpa eh semalam.. :P

Iffah Afeefah said...

y sebetoinye pcb adelah raja propa

haha

yeah sometime xley nk puaskan ati sume

aku gurau2 je k sal smlm

jgn sntap lak

Rtp Farra Arisha said...

you yourself know the real PCB because you're the one who called PCB! hi PCB hehehe.

AMMAR YASIR said...

Nak jumpa PCB. Bila leh jmpe ek? Huhuhuhuhu

fRaMe+LenSeS said...

PCB ngekkk.. ahahahaha :P

Suhaili Sarif said...

hahahaha..PCB ni raja propa
#faktaataupropa jom kita selongkar

best sgt kenal PCB..rugi sape x kwn dgn die
mulut nak tercabut kalau dengar die stat becakap.haha
tetibe rindu PCB #eh

Sunah Sakura said...

untunglaaa jumpa depa2 tu~~~

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm nmpk PCB ni kat blog shakiddo~ hye dude! nice meetin u on blog, and insyaAllah one day kita akan berjumpa face to face :)

orang kata blog ni untuk create alter ego personality.. mayb betul :)

mr.dinie said...

situasi kite same la PCB..haha..XD

aku HaniAsyira said...

jom makan pizza.. hek2..

budaknerd~ said...

mmg hipokrit besar mamatg ni !!! **sambil bisik2 ngn kawan2 :D

wakakka ade mintak penampor x komen ni wan? huhuhu

Azwa Azee said...

Well, realiti dengan maya memang berbeza..;)

Ayuni said...

only Allah knows u more....

Mia Liana said...

berbeza... dan tak sama... kadang tak semua yang boleh dikongsi dalam blog. takkan lah benda yang buruk nak letak dalam blog... tak eloklah kan?