Friday, February 10, 2012

BEN ASHAARI : TIADA LAMA , TIADA BARU



Selamat malam.


Kali ini PCB nak join segmen Ben Ashaari. Ingatkan tadi nak update blog, tapi otak tengah blank fikirkan nak update pasal apa. dan usha blog orang lain kot-kot buat segmen or GA. dan nasib baik ada jugak rezeki untuk update malam ni. ok stop.


First sekali, letak header BENASHAARI.COM

Kalau ada yang berminat nak join, boleh klik header ni, terus link ke segmen.


Then, pilih 5 blog lama dan 5 blog baru dan beri sedikit ulasan.


PCB rasa better PCB pilih blog yang PCB selalu terjah. pada yang tak disenaraikan tuh,jangan kecewa ok. limit dia 10 blog je.peace.


5 blog lama

1) Harapan Marya Hanya Impian - PCB suka blog ini sebab puan blog suka tempek gambar. ayat yang dia guna memang santai habis dan memang kena dengan jiwa remaja. Marya, aku puji kau kot,kembang hidung skit.

2) DARK BATMAN - PCB suka entri dia yang banyak berkaitan tentang kesihatan dan fitness. juga selitkan tentang isu lelaki. sesuai dengan minat PCB. entri dia simple tetapi banyak info dan maklumat baru.

3) Dapur Tanpa Sempadan - bila lapar, PCB akan tengok blog ni yang penuh dengan gambar makanan yang menyelerakan. kadang-kadang guna resepi simple dia untuk masak. memang berbakat besar dalam dunia masakan.

4) Shakiddo - blog seorang bapa yang punya anak comel, Ilham. blog dia yang simple ditambah dengan gambar keletah anaknya yang super duper comel (sebab kidal + ada lesung pipit)

5) Great Teacher Onizuka - suka blog ini, seorang bapa kepada Alisya, memang kaki berjalan. entri dia selalu bagitahu lokasi percutian dia sekeluarga.wah, seronok berjalan sakan.


5 blog baru

1) Ikan - blog kawan baik PCB yang begitu addicted dan admire tentang fesyen. seorang yang berbakat besar dalam dunia fashion. memang teruja dengan dia.

2) A simple life - PCB suka blog ini sebab menggunakan bahasa Inggeris sebagai medium. English dia sangat easy-to-understand dan PCB memang recommend blog dia.

3) Amier Fekhry - Seorang yang baru meningkat naik dalam dunia blog. tapi, dah masuk dalam Majalah Mingguan Wanita, apa kehebatan dia? jom terjah.

4) Ayuni - yang ni pon suka tulis entri dalam Bahasa Inggeris. eyh, bloglist dia ada untuk very special lah.sape tuh ye?

5) Zakirul Rahim - seorang blogger yang mempunyai entri yang kelakar dengan kartun cumel.hehe. bakat besar nih!!


ok sudah settle. kalau yang teringin nak join, boleh klik header kat atas. kul 11 malam ni tutup. 


notakakiPCB: makan biskut oat.kata diet =D


19 comments :

amier_fekhry said...

fik terpilih.... tq PCB....

アヌムちゃん said...

kalau lapa tgk gmba mknn jd lg lapa nnt.parah tu.hehe.trus perut berkeroncong kan.huhu

Pamie said...

singgah dari blog abg ben :)

Segmen Ben Ashaari : Tiada Lama, Tiada Baru

zakirul rahim said...

unbelievable!! thank you Pak Cik biolllll...laaaaa..haha! mention nama ku di senarai 5 blog baru..tak sangke..teruje..haha! btw..thank again..okayys!!

Arra Ahmad said...

singgah dari segmen sama..:)

dyla atsuya said...

hye awak..dtg tinggalkan jejak dari segmen yg sme..=)

nur said...

singgah dri segmen yang sme.. :) tq sudi lawat...

NasZ said...

singgah dari blog abg ben.

jemput ke blog saya.

http://mohdnaser.blogspot.com

d said...

kunjungan pagi sob dan comment pagi . comment back and visit back .

9n0L4 said...

singgah sini balik & follow PCB. ;)

Masz Sidek said...

membalas kunjungan dr segmen yg sama...

Rosputih said...

terbang hinggap kesini..

=)

L said...

tq abg ben buat segmen ni, boleh la L jengah member2 baru n lama..=)

jom jenguk2 sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/mudahnya-kau-tingalkan-solat.html

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Salam.. Mak dara singgah dr segmen yg sama .. =)

(: gebangkembang :) said...

was here ;D

Marya Hana said...

TQ PCB, wahwah , kemain lagi kau puji aku :D

Citra NaniZam said...

citra kunjung balas dr segmen sama :)

KiD said...

hehehe.. patut laaa ada yang singgah dari sini.. :)

Ayuni said...

thank u very much.....