Thursday, February 9, 2012

BILA LECTURER BACA BLOG AKU =D



Selamat petang.




Alhamdulillah, sudah masuk hari kedua PCB masuk herbarium untuk ID (proses mengenalpasti) sampel paku pakis. Oh ye, mungkin bagi student biologi, mereka sudah familiar dengan herbarium. Bagi yang belum mengenali apa itu herbarium, herbarium adalah satu tempat di mana koleksi tumbuhan yang dikutip sewaktu melakukan kerja lapangan akan dikumpul.


Hari ini cukup bertuah sebab DAPAT MAKAN FREE. tengah pening-pening kepala ID paku pakis, tetibe kawan ajak celebrate birthday isteri my lecturer. Masuk-masuk je dalam bilik tempat mereka celebrate, my lecturer said, "wah, blogger sudah datang!!" sentap seketika. Erk, lecturer baca blog PCB ke? hehe. And then, semua my friend gelak sakan..


Seriously rasa terkejut sebab even my lecturer pon pernah singgah blog PCB untuk baca entri. walaupun blog PCB ni hanya picisan yang tidak layak untuk di baca. malu kot. ye lah, kita buat blog ni suka-suka je. manalah taw orang lain baca ke tak?



comelkan.. sumber Google


Tapi seriously tadi have fun dengan kawan-kawan coursemate yang hampir berminggu-minggu tak jumpa. Thanks for ice-cream cake yang super duper delicious.serious sangat sedap. Jugak thanks for some snacks, and ayam KFC. hehe. macam taw2 je i mengidam KFC.huhu.


Kesimpulan daripada cerita ini, everyone has possibilities to read your articles in your blog. jadi, bila menulis buat yang terbaik, jangan kasi cincai saja. Maybe your friends, enemies, even your lecturers or teachers read your blog.


notakakiPCB: seronok gila dapat e-mail dari Nuffnang, cek dah dihantar dan akan sampai kat umah.nanti mesti mak kol cakap dapat cek duit..oo yeah =D


23 comments :

Amirah Yusof said...

dah tak boleh dah nk kutuk2 lecterur kt blog dah pasni kui3

Spudin said...

kantoi kamu .haha

Kalamhati said...

waah glemer gitu PCB..hehe
rezeki tu dpt mkn kfc kan..=)

Lea Isnawi said...

hehehe. sama. my lecturer pun bace blog saya
mula-mula agak segan.tapi xpela.lecturer tu memang sekepala dgn saya

Mat Gebu said...

waaaa..harus dibanggakan, biarlah bermula dari picisan....itu tanda usaha kita...

Suhaili Sarif said...

seb bek xde gegosip psl lecturer.hehe

teringat dl kwn akk ade gosip psl kwn dlm blog die.pastu terkantoi kwn tu bce blog die.perang sakan jugakla.hmm...

sila belanja :P

SyUhAdA said...

wah..femesnye smpai lect sndri baca..hehe

Halimatun Sa'adiah said...

tahniah blogger berjaya..anda suda tkenal..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hihi...kena hati2 menaip entri pasni.nnt tercerita psl kwn2 ke mereka baca lak kan wan

jelah said...

ayat last skali tu yg syok...dpt cek..nnt leh blnje bloggers2...

fRaMe+LenSeS said...

kalau nadh tatau aa malu camna. ahahaha. tebai 18 tingkat bangunan pa. :P

Mak Lagenda said...

Wow..musti kita berpinar2 bila dgr lecture kita ckp camtu kan..

P/s: pasni mmg kena buat n3 betul2. X bley cincai dan yg pasti, xleh arr nak kutuk2 mmbr or lecturer pasni! Ahaha..

whitecappuccino said...

wah! lecturer pun baca eK? bagus2!

KiD said...

waaahhh... glemer laaa.. nak sainnnn!!!!

Cik Bambam said...

malunya kalau lecturer den baca belog den..huhuhuhu

aku HaniAsyira said...

pergghhh,,, femes ah tu kan..

IMANSHAH said...

erm pengetua saya pun pengikut setia blog saya

KizZ said...

Fulamaka ai cek dah dapat tuh....mesti banyak kan? Blanjee!

Shafiq said...

Tak sangka kan pensyarah boleh baca.. :-) Tahniah PCB. :-)

.........cP~ said...

Segan agaknya kalau lecturer baca.

azalia hjsalleh said...

untunglah earn nuff

Ca Cik Duyung said...

kalo ca malu kot cikgu ke, lecturer ke atau kawan2 realiti baca blog..hehee

best la dpt duit inchek nuff...ajar sikit cane nak tawan hati inchek nuff nie.. hehe

aDisH.sHidA said...

tengah bayangkan muka wan maulu2 ntah2 sorok belakang mbe pe...gehehhehe



waaaaaaaaaah dah dapat cek nuffnang lepa snie leh blnja kak n GMG la