Thursday, February 2, 2012

MY FIRST HOMEMADE BLOG HEADER =D



Selamat tengahari.


cuba tengok header PCB yang baru.. simple je kan? tapi ape pon PCB tetap bangga sebab header dekat atas tuh PCB buat sendiri dengan gunakan perisian Adobe Photoshop CS5.



Sebenarnya, ini adalah salah satu hajat PCB untuk tahun 2012 bagi blog ni iaitu membuat header sendiri. walaupun agak simple berbanding header sebelum ini, namun, agak berpuashati kerana dihasilkan oleh diri sendiri. At least, satu percubaan yang baik. Seriously, sebelum ini PCB tidak pandai gunakan Adobe Photoshop, apatah lagi untuk buat header sendiri.




Terima kasih buat blogger Firdaus Kassim yang menyediakan tutorial mudah tentang cara untuk buat header. Anda yang teringin nak buat header sendiri, jom terjah link ini .




dan hasilnya,










okle tuh kan. at least mencuba!!




notakakiPCB : InsyaAllah, masih berusaha keras untuk ada [Dot] Com.hehe.



16 comments :

dim Benihana said...

bagus2, sama2 la kita belajar guna photoshop...

Cik Bambam said...

simple jek eh.. less is more! cayalah! :P

Cik Chenta said...

waaa... hehehehe walaupun simple, tapi kita puas hati sbb buat sendiri kan.... sy pun buat sndiri...kalo PCB nk buat pakai font 3D pun ok gak....try guna software xara...

aku HaniAsyira said...

ader jugak nk try kn...

akubersamaCahya said...

tahniah. satu kepuasan kan dpt buat header blog sendirik hehehe ^^

eszyamin said...

tak lama lagi, aku pon bakal lancarkan header baru..cuma tunggu masa sesuai..sgt simple..dh siap dh pon..wah gempak betul bunyiknye kan? lancarkan bagai..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh wan pandai wat header.nnt buatkan akak blh tak?plizz

Kujie said...

salam..saya pun buat header guna ps cs5...agak susah, buat yg simple jer..

..cik gugu.. said...

wahh pak cek dlm header tu semat lah ;)

Cik Rose Cute said...

betul tue...kita mesti puas hati hasil dari tangan sendiri...

EZAD AMIR said...

pakcek dlm header ni pkai petua ape yg nmpk awek muda sgt ni??ekekeke

mirul aar said...

gud job brO.!! :)

アヌムちゃん said...

nice header!

FasiHaH SupiaN said...

simple but nice! ;)

Anak Ulu Cheka said...

ok tu
sempoi je...

whitecappuccino said...

dah bagus ni cuma takder biola dah ek?..akak tak reti guna photoshop..try tak jadi..tak cukup ilmu kena belajar lagi..