Sunday, February 12, 2012

ORANG SEKARANG PANDANG RUPA.



" Maaf ye dik.. badan Kamu agak tembam dan gemuk.. tak sesuai jadi pengacara.." bila juri Off-Air menyatakan begitu, sah tidak layak!!


Rupa. Ye. R-U-P-A. rupa memang memainkan peranan yang penting dalam kehidupan. bertuah badan bagi mereka yang mempunyai ibu bapa yang sememangnya mempunyai rupa dan raut wajah yang cantik. Manakan tumpah kuah , kalau tidak ke nasi. Dapat pulak mak ayah mix. yang maknye Mat Saleh, Ayahnye plak Melayu. memang anak yang dapat cantik persis model.


Tetibe teringat plak satu rancangan tuh. ala, rancangan realiti hampir sedekad tuh. tak kan tak ingat kot, yang World sana World sini tu ler. amboi, masa tuh bukan ke main penganjur kaut untung. ye lah, setiap undian SMS dicaj. agak-agak bape ler untungnya ye dak? Bila tengok balik yang menang. bukannya semua suara sedap. yang PCB pelik, suara sedap awal-awal dah kalah kena keluar. Yang tinggal suara tak delah best mana, harap ada rupa je lebih. Biaselah penyokong yang undi bukannya belajar vokal pon. dapat plak yang gegirl, " hensemnya yang nyanyi tuh, kena undi nih.. kasi menang.." .. begitu jugak lah yang sebelah lelakinya.


Yang ini kisah benar. ada sorang minah ni masuk pasar raya. dia nak cari botol kicap tapi tak jumpa-jumpa. pergilah dia tanya dekat sorang mamat yang keje situ.. " bang, botol kicap kat sebelah mana eyk!!" .. si mamat tuh siap buat muka tension macam nak suruh minah tu pergi cari sendiri je. memang PCB akui minah tu tak de rupa sangat. pastuh datang plak sorang minah yang bajet cantik (walaupun hakikat memang dia cantik..) . belum sempat minah tuh nak tanya si mamat tuh, si mamat tuh awal-awal dah tanya dulu.. "cik adik nak cari apa.." Euwwww!!!!!!!!!! serius geli geleman aku melihat insiden tuh. sial nye mamat tuh, memilih rupa. demand betol. padahal kau tuh kerja kat pasar raya je.tak mesra pelanggan langsung!


korang fikir sendirilah apa yang PCB cakap tu.betol kan?


16 comments :

Makbed said...

betoii!!!!

KiD said...

yupp... ia benar2 berlaku di negara kita...

Kalamhati said...

manusia mmg suka tgk yg cantik je kan..
lbh2 lg lelaki..huhu yg kurang tu tak pandang pun..walhal itu ciptaan Allah

fRaMe+LenSeS said...

cian y tak berapa nak lawa ni kan? ee. tak adil la depa ni. T.T

KuNanGKuNanG said...

rupa xkan membawa kite kemane pun..yg penting ilmu dan hati..

shera haifa said...

kesian kalau rupa yg dipandang dulu.. kejam btl org zaman skrg nie

Iffah Afeefah said...

btol sgt

apesal blog ko meriah nau ni wan

Nuril Husna Azman said...

haha..btul..org zaman sekarang base la..pndg pade rupe je..

whitecappuccino said...

saya sokong!

aku HaniAsyira said...

nak buat cmner.. dah judge book by its cover kan..

Ayuni said...

the truth is the beautiful one that brings disaster...

Shafiq said...

Setuju dengan PCB.. Zaman sekarang, rupa didahulukan. Bakat dan ilmu takde takpe, janji ada rupa..

Marya Hana said...

rupa bagus kalau seiring dengan bakat.

maybe juri "OFF AIR" tu nak cari muka yg komersial. memang betol, kita suka tengok yg cantek2 aje. and nampak cantik dalam screen.

tp mungkin cara comment tu kureng sesuai, boleh ditapis2 lg. contohnya "adik kurang berketerampilan, cuba improve".

daripada mengeji rupa paras individu tu (:

Ezad Skytech said...

mmg benda ni realiti kan PCB...selalu terjadi..:D

Ca Cik Duyung said...

setuju sangat! kalo semua nak pandang yg cun molek,ensem2, yg xbpe nak cun dan xbape nk ensem ni camane? tiap yg kuraang akan ada lebihnya, begitu gak sebaliknya..

Teratak Zaffendi said...

betui sggt..nak carik keja pun mcm tu..abis kita yg tak cantik ni ingat tak boleh buat keja ke???