Sunday, February 19, 2012

RATAH SERBUK MILO | BILA BOSAN



Selamat petang.

Apa korang buat bila boring. nak online, x de internet. nak pergi jalan, geng semua sibuk. kira feel lonely. tapi bukan #foreveralone.ini PCB punya style lah kalau bosan duk kat kampung ke atau duk dekat asrama waktu weekend or waktu cuti semester.





1) Bukak kipas meja yang rendah tuh dan menyanyi. biase pilih lagu yang ada solo dan ramai-ramai cam lagu nasyid. yang part solo tuh nyanyi cam biase. yang part ramai-ramai tuh nyanyi depan kipas.bunyi die jadi laenkan.!! feveret tuh.


2) Bila bosan, PCB memang booking awal-awal bilik mandi tuh untuk konsert amal. mak ayah PCB memang tahu PCB suka nyanyi dan mereka wat dek jer. Lagu ziana zain, siti semua ada. paling lama wat konsert amal dalam satu jam lebih. haha. pada yang nak terkucil tuh, sila masuk sebelum dan selepas PCB wat show. kih kih.


3) Ambik serbuk milo dan ratah. PCB taw ramai yang dok buat cam tuh sebab sedap kan.asyik dok minum je air milo. cer ratah cam tuh je. sedap tuh memang sedap tapi kurang baik untuk kesihatan.


4) Kalau ada line tenet, memang tengok youtube sampai lebam. Dapat plak tengok Osbon dengan Boboi berlakon dalam Maharaja Lawak Mega memang kasi geli hati sampai mengilai-ngilai ketawa.


5) Jenis yang suka berpeluh macam PCB, memang waktu petang adalah masa untuk jog. selagi baju tak tukar kaler dengan air peluh, selagi tuh tak stop.


6) bile bosan, PCB belek balik majalah sekolah menengah. tengok apa kejayaan PCB. kelab persatuan apa PCB masuk. cumel lah plak waktu zaman kecik-kecik dulu. 


7) Kalau tak de internet, PCB main game dalam laptop sampai menang. macam solitaire, Hearts. korang mesti terror maen kan?


8) Tidur. PCB rase ini semua feveret korang. tidor sampai kepala pening dah tak maw tido.hehe.


9) Selongkar dapur kat rumah dan cipta resepi baru. yang amatur macam PCB ni pakai main campak dan hasilnya tak leh nak kata apa nama resepi tuh.haha.


10)................................................................................................... ( saje kosongkan sebab nak taw korang wat pe bile bosan.. kih kih..)


itulah perangai PCB yang tak patut dicontohi bila bosan. korang msti lagi hebatkan. ada yang bosan je, pergi oversea melancong, mak aih, kaya sunggoh!! nanti jemput PCB ye g melancong sekali.


notakakiPCB: entri ni di buat sebab tengah bosan.huhu


19 comments :

Iffah Afeefah said...

show tu tak menhan

lawak la ko ni

rajapropa sungguh

Ayuni said...

klau time boleh sembahyang, sye mangaji sampai puas....

Anak Ulu Cheka said...

bab ratah serbuk milo tu
time cuti letih la kome
anak2 kalau kite lupa je sikit habis milo satu bekasnya ratah huhuh
apa nak buat budak2
ayahnya masa kecik pun gitu
nak marah camaner :)

.........cP~ said...

Tak sempat nak bosan sebab sekarang anak buah asyik kacau je. Sampai bosan sebab tak sempat nak bosan.

El-Janna said...

klu bosan.. dok on9 jela..

EZAD AMIR said...

g ngendap ank jiran lg bez...keh3

whitecappuccino said...

time bosan baca novel...ratah milo tu kerja anak2 masa kecik..bila dah besar dorang makan roti letak milo banyak2..jenuh beli milo

suha said...

korek idung boleh isi x kt ruangan kosong tu?kahkahkah

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe klu akuk bosan, blogwalking je la.. hehe :D

Hami Asraff said...

Kalau bosan dan internet tak ada, selalu mengadap buku. Apa saja buku yang dapat gapai berdekatan.

KiD said...

kalo bosan... layan vcd sampai lebam.. + tidur.. hhehehee

Ckin Kembaq said...

tidur palling penting..smpai pening and tak mau tido dah.. ^_^

lisa said...

kdg2 tidur, dgr lagu :)

L said...

hahah, L pun selalu ratah milo g2 jer.. sedap. ngeh3..

jom baca sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

kay_are said...

yang cipta resepi tu tidak mungkin same sekali.. konsert 30 minit je.. yang lain tu memang wat!

kiera'sakura said...

akak slalu ratah milo time nk buat air.. cukai sesudu dua dlu bru siap airnye hihihi..

klu bosan akak slalu tido jer... :p

yana-feehily said...

kalu bosan, baca buku sampai mengantuk lalu tidur..hihi

wanabee said...

ratah milo tin lagi best dari ratah milo paket ...sebab milo tin kalau hat yang lama tuh....nanti milo jadi kerak ..kopek2..buat macam keropok milo...wakakaka


part yang lain pun guwa ada buat jugak kengkadang ..
kalau bosan sangat layan kartun dora the explora kaa....kartun yang memerlukan interaksi dengan tv ...

so tak ada lah rasa bosan sgt ..sebab dpt ckp dgn kartun tu ...mieahjaehahaha

Suhaili Sarif said...

haha akak suka berangan tgk benda2 yg susah nk dimiliki.hehe

tp serius rindu yg milo tu.haaha