Tuesday, February 7, 2012

SARAPAN DENGAN ANGGUR MERAH DAN MINUMAN YOGURT



Selamat pagi.


Alhamdulillah, stok makanan seminggu sudah dibeli dan kali ini PCB lebih mengutamakan makanan yang lebih berkhasiat. Antara yang PCB beli ialah anggur merah dan Low Fat Yogurt Drink. beli dekat Giant sajor, harga lebih murah =D






bila tengok balik gambar-gambar, PCB ni dah makin hari makin tembam. jadi kena mulakan sesi kurangkan makanan tak elok untuk kesihatan.


Apa kebaikan anggur merah?

Menurut blog Love Sihat, Anggur merah boleh melambatkan proses penuaan.Yang nak awet muda tuh, bolehlah cuba anggur merah ye. Anggur juga boleh mencegah daripada penyakit kanser dan jantung, selain daripada boleh mencegah dan menyembuh penyakit bawaan virus seperti influenza.


Apa kebaikan minuman yogurt?

Untuk minuman yogurt, PCB prefer untuk beli jenama Nestle Bliss Low Fat yogurt drink. Antara kebaikan yogurt adalah menjadikan fungsi pencernaan badan kita dalam keadaan yang baik. kira senang citer boleh elakkan sembelit. Hal ini kerana minuman yogurt menghasilkan bakteria yang bekerja untuk mencernakan makanan yang dimakan oleh kita. Jadi, minuman yogurt adalah baik untuk perut kita.


Jadi, mulakan gaya hidup sihat dengan makan makanan yang berkhasiat demi kesihatan sekarang dan masa hadapan.


notakakiPCB : esok dah mula busy. nak masuk lab.huhu




10 comments :

mamawana said...

bagus.. bagus banget entri ini. pagi tadi mamawana breakfast dgn delima merah import dari Hong Kong. Sedap youuu...

Halimatun Sa'adiah said...

sy suke minum bliss..sedap je perot rsenye..

J.Syazwana said...

yogurt bliss memang terbaik.
dan sedapp !
hehehe

JIJI YU said...

patot pon body engko mantoppp

hafiz hafizol said...

Jiji yu: mantoppp sgt ke body PCB?? haha..

KiD said...

hari ni rehat laaaaa.. esok lusa nak bz dah! heheehe

Mr Danel said...

yogurt x sedap! haha :D , x suke meminum yogurt

Ayuni said...

Ske air yogurt tu...

whitecappuccino said...

suka sangat2 minum yogurt drink or yogurt tapi sakit perut la sarapan dgn yogurt n anggur.

kiera'sakura said...

tp awas!! (ayt nk propa jer, hihihi) jgn makan anggur time demam, suhu bdan tgh tinggi elakkn makanan sejuk..

klu kira tue x smpi seminggu dh licin sumenya...hikhikhik