Friday, March 16, 2012

KEENAKAN MEE SIPUT MUAR JOHOR



Selamat petang.


oh ye, korang pernah makan mee siput dari Johor. PCB pernah dua kali makan. itu pon berpeluang sebab roomate PCB ada buat bisnes mee siput. baru je awal semester ini dia start bisnes mee siput. Sesetengah orang panggil mee siput, sesetengah orang panggi mee sanggul. bergantung pada keadaan =)


mee siput dicicah bersama sambal..


Apa yang membuatkan mee siput ini sedap?

1) Mee dia yang crunchy.. erti kata lain rangup. dalam setiap pek ada dua gulung mee. ini bukan mee macam mee goreng. ini lebih kurang macam maruku punya tapi sedap sangat =)

2) Sambal dia memang meletop.tak pedas sangat tapi ok. rasanya memang pure dari Johor. seriously bila telan sambal dia, memang sedap tak terkata.



Jadi. PCB ajak kawan-kawan di sekitar UKM Bangi untuk try makan mee siput ni. Mee siput ni cuma boleh didapati di kawasan UKM Bangi sahaja buat setakat ini. yang kat luar UKM Bangi, silalah cari ye. Harganya sangat berbaloi iaitu RM1.50 satu (2 mee sanggul bersama sambal). sesuai dijadikan sebagai snek dan makanan sampingan.


Diulang sekali lagi untuk pelajar UKM Bangi sahaja. Jadi tunggu apa lagi, untuk order boleh PM Facebook roomate saya, Mohd Najib (klik link ini). untuk tujuan pembelian sahaja ye, untuk mengorat, harap maaf. not available =)


notakakiPCB : sedapnya mee siput itu.kena dapat free nih =)


15 comments :

Shafiq said...

UKM je? alaaa.. :-)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

ok dekat...sibbaik...

Cik Bambam said...

pernah gak makan.. sedapp!! :P

J.Syazwana said...

aku suke masuk kan mee siput tuh dalam plastik sambal pastuh hancurkan dia. terbaik ! hahaha

AMMAR YASIR said...

Sedapnya... Nak jugak... Huhuhuhu

Jemput komen entri ni:
http://www.blogammar.com/hot-blogger-penipu/

kinchnaf said...

ade tester tak ??hihihi >.<

hafiz hafizol said...

boleh r nak order pasnie.. haha

amier_fekhry said...

bila tgk mee siput ni trgt mak angkat ms pi muar dulu... byk dia bekalkan...

Shaherah said...

mee siput ni slalu boleh dapat time2 nak raya.. time2 puasa tu kan.. baru ade org jual.. mmg awesome rase nyer.. hehe..

NAL said...

student UKM je?hurmm..
nampak mcm sedap, NAL pun nak try juga nanti kalau da kesempatan utk ke sana.. :)

Jones said...

mee siput?xpernah dgr pon..

puteri cahaya. said...

xpernah rasa... anyway; lihat!anda dlm senaraii...ape tu? jeng3x...

http://ainblogger.blogspot.com/2012/03/alhamdulillah-be-masih-setia.html

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tak pernah plak gua makan mee ni

whitecappuccino said...

tak pernah makan mee ni.

Nur Alwani Abd Latif said...

bro.. nie adik dari K16c nak tempat..2013 ada jual lagi x???