Thursday, March 1, 2012

LELAKI KULIT GELAP LEBIH SEKSI?



sebenarnya pening tak de idea langsung nak buat entri. terasa janggal pulak sehari tak update blog at least sekali. so, try cari satu isu untuk kasi hot skit. pasal taste. bukan taste masam, manis, pahit tuh, tapi taste dalam mencari pasangan.



sebelum kita cakap lebih lanjut, jom kita baca antara perbualan yang sering berlaku dalam kehidupaan kita tentang isu ini.


Keratan akhbar..anda setuju?


Situasi pertama.


" I taste lah tengok Mamat Negro. Walaupon hitam, diorang tetap romantik " kata A.

" u taste mamat Negro, erk. dah lah gelap. cam tak boleh percaya je diorang ni.. " kata B.



Situasi kedua.

"Cer u tengok pak arab tuh, kendu (hensem) kan!! untong i kalau dapat die. Pak Arab nih sweet taw kalau you nak tahu.." kata C.

" i memang kurang lah taste international nih. i lebih suka orang Malaysia. kata 1 Malaysia. hehe.." kata D.



ini adalah antara 2 contoh yang sering berlaku dalam kehidupan. banyak lagi sebenarnya. Taste kita memang berbeza, ada minat yang putih, ada minat yang hitam, ada minat yang sawo matang, ada minat yang chubby dan bla bla bla.. mungkin kita minat yang macam tuh, dan kawan kita tak berkenan. biase le tuh.


Bila difikirkan balik, ada kebaikan sebenarnya bila taste berbeza. kurang lah persaingan kan. ini tak, nampak je muka hensem sikit kulit putih melepak, ramai yang jeling sampai tak ingat kawan sebelah.pasti ada yang kurang suka yang putih.ada yang minat kulit sawo matang kan. jadi, kuranglah persaingan nak merebut pasangan.


Mungkin sesetengah orang kata, orang gelap ni lebih seksi. orang gelap ni lebih romantik. mungkin ada orang kata orang kulit putih ni penyayang dan pembersih.semua bergantung pada mindset masing-masing. jadi, kita janganlah membangkang apa yang mereka rasa sebab kita semua ada hak masing-masing.


jadi. ape pon taste korang., itu hak korang.


notakakiPCB: taste PCB yang cute mute gituh.haha.


9 comments :

Mra Mastura said...

bukan kulit ke ape ke.. tp diri lelaki tu sendiri kot~ kalau dah mmg dye sexy, nak wat camne en. keh3

Nath said...

i prefer the guy to be at least slightly darker than me. Don't wanna date a vampire if you know what i mean =X

KiD said...

kulit kid cerah.. maka tak seksi lah yea.. hehehehee

Shafiq said...

Hehe.. setuju dengan PCB.. :-)

NAL said...

seksi itu sendiri memberi makna yg berbeza..
NAL pun x pasti tp rasanya warna kulit tak menentukan keseksian lelaki

shark said...

terasa lak diri shark ni seksi..
peeeewit~

Siti_btp said...

lelaki pun sama dek,
Kalau seseorang lelaki tu buruk,kepala botak, gemuk,
perut buncit..

Tapi dia tetap cari perempuan cantik!!nak buat bini..

Lagi2 bila berduit sikit ada bini pun kata tak de bini..

Kalamhati said...

setiap org ada taste masing2 kan..
terkadang Allah tak bagi apa yg kita nak..dia bg yg sebaliknya..utk uji kita

shraqs said...

Alasan je tu,... kalau semua dah minat yg gelap, karang kesian plak yg kulit cerah :)