Sunday, April 1, 2012

HADIAH EARTH HOUR 2012 DARIPADA SURIA KLCC



Selamat malam.



semalam adalah Earth Hour. korang taw tak Earth Hour tuh ape? hehe. baguslah kalau tahu. korang ada yang tutup lampu tak? Tahniah pada yang tutup sebab 1 jam korang tutup lampu, dah boleh jimatkan banyak tenaga. Semalam, alang-alang berada dekat area KL, PCB ambil kesempatan untuk tengok sendiri suasana Earth Hour di KLCC.



program Earth Hour di KLCC start dari pukul 8 malam sehingga 10 malam. Tapi, waktu untuk padamkan lampu start dari 8.30 malam sehingga 9.30 malam. PCB sampai sana agak lewat jugak, hampir pukul 9 malam.






 ini snap by kamera kawan. yang ni waktu Earth Hour.



yang ni pulak lepas lampu dah on balik



Waktu PCB sampai depan KLCC, ramai orang dah kumpol nak tengok KLCC tanpa cahaya lampu. Ada banyak jugak program yang diadakan waktu tu seperti mini konsert yang menyampaikan mesej untuk cintakan alam, ada yang sign dekat board sebagai tanda menyokong Earth Hour 2012, dan ada juga satu team yang membuat something sebagai bantahan terhadap projek LYNAS.



Pihak Suria KLCC ada bagi special gift untuk pengunjung yang datang awal nak celebrate Earth Hour 2012. Gift tersebut seperti lilin, berkaler purple, tapi bila kita bukak lampu dia, dapat lihat bentuk bulan dan bintang. Sebenarnya PCB pada awalnya tak dapat gift tersebut. Tetapi, PCB terjumpa kawan dari WWF. So, dia bagi PCB free je gift ni. thanks bro!!



yang ni waktu lampu off.. cumel kan hadiah KLCC bagi ni kan..



yang ni bila lampu dah on..ada bulan, bintang. cantik kan kalau dalam gelap.


dah tengok kan gift cumel kaler purple tuh. memang cantik bila waktu Earth Hour, semua orang lambai-lambai dalam gelap dengan lampu tuh. memang romantik sangat.hehe.


Thanks bro n Suria KLCC for such a purple cute lamp.


p/s jangan lupa tengok citer mirror mirror. besh sgt. 



28 comments :

fariha said...

puuuyyyyooooo!! awesome lah lilin tu!
smalam mmg berhajat nak g kat klcc, tpi terlibat ngan sambutn malidul rasul kat putrajaya.
putrajaya tak gelap sepenuhnya.. agak kecewa kat situ.. =(

Rozuan Ismail said...

@fariha x pe. sambutan maulidur rasul tuh lagi penting =)

amier_fekhry said...

cantiknya... fik pun buat gak smlm...

zulkbo said...

salam..
saya join juga Earth Hour
ni tempohari..tak dapat hadiah pun..alahai..
:)

Ayuni said...

cam romantik je....

Rozuan Ismail said...

@amier_fekhry wah, baguslah kalau fik pon join Earth Hour

Rozuan Ismail said...

@zulkbo hadiah x penting. yang penting semangat =)

Rozuan Ismail said...

@Ayuni mmg romantik =)

whitecappuccino said...

wah! dua2 cantik!gambar n gift

..cik gugu.. said...

cantek la klcc time tutup lampu tu .. lampu purple tu pon cntek jugak .

Rozuan Ismail said...

@whitecappuccino TQ

Rozuan Ismail said...

@..cik gugu.. TQ cik gugu

Puteri Iqa Izyan said...

tahu tapi tak penah sambut :P

eh. nak lampu tu! comel. hehehe

Sandra Azwan said...

lampu kecik yg cute!

Rashid said...

a'ahh cantik. camana lampu bila on kuar bulan bintang bagai tuu?

Rozuan Ismail said...

@Puteri Iqa Izyan cumel kan. tapi limited je. nanti tahun depan celebratelah ye

Rozuan Ismail said...

@Sandra Azwan TQ sandra

Rozuan Ismail said...

@Rashid dia ada tmpt on off control lampu tuh

Syukri Mohtar said...

tak join pun.hehe.pelik je nak earth hour sorg2..

saya_arief said...

smart jgak klcc time gelap.
:)

Edy Zaidi said...

perghhh..semart!

Rozuan Ismail said...

@Syukri Mohtar boleh j. sorg2. tutop lampu. tidor.hehe

Rozuan Ismail said...

@saya_arief mmg indah.

Rozuan Ismail said...

@Edy Zaidi Alhamdulillah

NAL said...

memang awesome la gift tu..gempak habiss

Rozuan Ismail said...

@NAL hehe. biase2 je.huhu

KiD said...

untung laaaa... KLCC sayang lebih.. heheehehe

Rozuan Ismail said...

@KiD hehe.anak emas katanya