Tuesday, April 3, 2012

KEKAL SIHAT WALAUPUN BERBLOG



" It's been said and done..
every beautiful thoughts been already sung..
And I guess right now here's another one..."


over je I hari ni .. mood ala-ala Selena Gomez cumel gituh. Jom bersenamrobik sambil pasang lagu ni dengan tangan di pinggang dan goyang macam Inul Daratista gituh.hehe. cumel sunggoh. memang orang tengok nak kasi pelempang je.huhu.



PCB ni antara yang aktif berblog. kiranya sehari tak update at least satu entry memang tak sah. Tiap-tiap hari korang akan tengok PCB update blog baru dekat korang nye timeline blog. Kalau sehari tak update blog, memang rasa tak lengkap hidop ni.kih kih.



Tapi kan, walaupon PCB aktif berbelog dan blogwalking ke blog orang lain, tapi itu tak semestinya PCB tak buat kerja lain macam orang lain. PCB masih belajar dan membuat homework, makan seperti biasa (yang ni memang wajib!!), buang air besar dan kecil (perlu ker mention??) dan bermain petang-petang macam orang laen.



Sebut pasal bermaen, PCB memang jenis suka berpeluh. Kira sehari tak maen memang rasa tak sedap badan. nak demam pon ada. at least berjalan, dapat jugak kuar peloh. Waktu zaman First Year dulu ada jugak maen tenis pagi-pagi dengan kawan. Kadang-kadang main bola pagi-pagi.hoho.



abaikan baju yang penuh peluh tuh.lepas berjog dan senamrobik..



So, skang ni agak sibok dek final year, sempat jugaklah turun stadium yang jarak dia sekangkang kera ni untuk berjogging. Tak syok kalau jog sorang-sorang, cepat penat. bek ajak member. at least sambil jog, boleh borak. tak de lah penat sangat. Dan yang terbaru, PCB sibok dok BERSENAMROBIK dekat padang UKM ni. SENAMROBIK ni kalau tak silap dianjurkan oleh pusat sukan UKM pada petang Isnin, Selasa dan Jumaat. boleh jugak I pecahkan lemak yang dah terkumpol dengan melimpah ruah dalam badan ni.



Kesimpulannya, menjadi seorang blogger tidak semestinya mengabaikan kesihatan anda terutamanya dalam menyihatkan badan. Jangan terlampau asyik menghadap laptop je. pergi hirup udara segar tuh ye kawan2.. tak banyak pon. dalam seminggu hanya 3 kali. Setiap sesi tuh 30 minit je.huhu =)



notakakiCPB : jom klik video (komunikasi penting untuk yang dah berumahtangga)



12 comments :

Shafiq said...

hehe... saya lak, makin berisi.. Tak boleh jadii nie, kena exercise jugak..:-)

NAL said...

wah, rajinnyer..sy suka senamrobik..hehe

hawiz said...

pehh..tough!!..hiihii

faizulosman said...

ekceli... sy dah lme tak bersenam semenjak masuk UKM... tak tahu kenapa... but sy suka berjalan...

amier_fekhry said...

Fik pun suka bersukan tapi kdg2 busy x sampat....

Rozuan Ismail said...

@Shafiq jom exercise =)

Rozuan Ismail said...

@NAL boleh lah senamrobik sama2

Rozuan Ismail said...

@hawiz amboi, bodek nmpk

Rozuan Ismail said...

@faizulosman malas kot. jomlah sama2 jog ptg2

Rozuan Ismail said...

@amier_fekhry wan pon sama.waktu free je boleh turun

Sharidawati Shahrudin said...

wahhh rajin jog ye?

anyway tahniah sbb menang jadiah IKEA tu....

nanti sha pos hadiah tu yeeeee

Cik Rose Cute said...

OKLAH TUE BERJOGG GAN SENAMAN..BARULAH SIHAT..