Friday, April 13, 2012

KOSONG | BUKAN PASAL LAGU NAJWA LATIF



" Segala kata cacian yang telah engkau berikan..
membuatku rasa kosong.. kosong.."






ini bukan entri pasal Najwa Latif. 


hik hik. saje ulang banyak kali lagu kosong najwa latep yang tengah hot skang ni untok amik mood. seriously, otak tengah kosong. kosong untok nak update entry dengan idea-idea yang baru.



orang kata jadi blogger tuh senang. nak dapat title blogger, kau bukak je blogger nye webpage pastuh kau sign in dan kau dah ada satu blog. itu dah dikira blogger. tapi, jadi blogger bukan semudah ABC dik oi. setakat nak jadi blogger atas dasar nama saja bolehlah. banyak benda yang perlu ada untuk jadi blogger.



1) tak kering idea - macam PCB dok wat sekarang ni, walaupon idea dah kering tahap Gurun Sahara, tapi tetap jugak buat entri.


2) jangan cepat melenting - orang kritik sikit dah melenting kecoh satu facebook + twitter. langsong tak boleh kena tegor.


3) add on sifat mesra dan ramah - hik hik. dah macam add on menu KFC plak ye. kenalah mesra nak jadi blogger. jangan dok menyombong diri. tak ke mana nye kalau asyik sombong memanjang.


4) sentiasa kreatif - nak jadi blogger yang bagus kena pandai tarik minat pembaca, buat entri yang simple tetapi hebat, cara menulis biar pembaca selesa. (susahkan nak wat semua tuh =()



PCB tengok ramai yang berjaya dalam dunia blog sebab diorang panda tarik minat pembaca dan tak sombong. Masing-masing ada kelebihan sendiri. hehe.daripada kosong tak de idea buat entri, jadi jugak satu entri.time kasih sebab sudi bace okeyh!!


notakakiPCB: kalau adek2 lepas SPM yang masih fikir nak sambung study kt mana, boleh try SEGI COLLEGE (jangan lupe klik k!!)



19 comments :

faizulosman said...

najwa latip punya lagu mmg best...

sy jdkan blog ni utk mengisi masa lapang.,.. sekiranya bnyk assignment jgn haraplah nak update selalu walaupun bnyk idea... hihi...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/04/journey-to-mersing.html

J.Syazwana said...

aku suka lah lagu kosong tu. hahaha !

eqbalzack said...

abg eq juga kadang2 ketandusan idea...hehe

ohhbintang said...

sy pn tgh kosong ni pakcek..haih

Miszz Miza said...

<-- newbie . mekasih atas nasihat

JungRara said...

Bila x de idea, susah nk update, tp bila idea tgh byk, rasa cam nk update tiap masa...hihi

eyjalukman said...

btol . jd blogger susah. haha klu blogger suka2 tu boleh laa. merepek kt blog sndiri. hehe

NAL said...

NAL pun kadang-kadang tak der idea tapi tetap push otak ni utk keluarkan any idea..

♥ cik kieranaa ♥ said...

sy wat blog utk isi ms lapang. nk share2 ngn kwn2. ^^


tp btol la. blogger ni tak boleh kering idea

amier_fekhry said...

kdg2 ms yg busy x smpt nk update blog... tu kdg2 kosong2 di selang hari... hihihi

Rozuan Ismail said...

@faizulosman kena tgk pada keadaan jugak kan =)

Rozuan Ismail said...

@J.Syazwana lagu tuh mmg best

Rozuan Ismail said...

@eqbalzack sama lah kadang2 dah tak taw nak tulis pasal apa

Shafiq said...

Tengah kosong gak..hehehe

whitecappuccino said...

tak de faedahnya kalau kita sombong..tak de untung!

KiD said...

kid pun kosong dah idea nih.. hehehee

KiD said...

@faizulosman saya pun suka najwa latif.. eh silap. lagu najwa latif.. hehehee

KiD said...

@J.Syazwana sokong lagu kosong

KiD said...

@Rozuan Ismail tu bermakna, idea kosong daa.. hehehee