Friday, April 20, 2012

NAJWA LATIF BUKAN KOSONG | SHE HAS HER OWN STYLE


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Sumber: Google


Mesti ramai yang dah puas dengar lagu ni kan.. tak kiralah kau tuh peminat setia najwa,tak pon haters-sampai-mati najwa latif. mana taknya, lagu ni selalu dimainkan di corong-corong radio.


For me, lagu ni agak berbeza la nak dibandingkan dengan lagu sebelum ni yang agak monotonous. tone dia mendatar je kan dari start lagu sampai habis. Lagu Kosong ni nampak jugaklah kesedapannya (betol ke ayat aku nih!!)


kita layan dulu lagu ni ok =)


Secara personal, based on my view yang bukan peminat setia Najwa Latif dan bukan haters Najwa Latif, I think Najwa has her own style. Tengoklah umur dia baru berapa kan. belum ambilk SPM kot.


1) cuba kau lihat Tomok NewBoys yang dulu dengan rambut belah tengah dan lagu jiwang dia masa zaman muda dia dengan Tomok yang sekarang, banyak beza kan. Tomok sekarang lebih matured dan lagu dia pon lebih sedap didengar. PCB rasa benda yang sama juga akan berlaku pada Najwa Latif.  biarlah dia berevolusi sendiri dengan umur dia.


2) Kecoh pasal isu Najwa Latif pakai pakaian yang tak sesuai masa ABPBH. WTH!! itu pon nak kasi isu je. Ingat lagi tak zaman Datuk Siti awal2 dia masuk hiburan seni.. Masa tuh she tried everything yang orang suruh pakai ( mengikut tertib kesopanan la).. same goes to Najwa Latif, orang baru dalam industri seni mana boleh nak over sangat.. Pakai je lah apa yang orang suruh ( mengikut keselesaan dan imej).. Bila dah lama2 nanti, baru she can handle it by herself.


3) Ramai orang kata suara Najwa tak sedap. Silap ok, suara dia sedap. Kalau tak, dulu kau jugak gila-gila duk usha lagu dia nyanyi kat youtube kan. macam PCB kata tadi she has her own style. Sape ingat lagi Najwa Latif perform masa dekat ABPBH dengan Black. Memanglah suara Black power, tapi suara Najwa latif apa kurangnya. tone dia sedap didengar..




4) Kalau benar dia tak berbakat, nape dia skang ni banyak tercalon. Lagu yang kau duk keji tuh masuk jugak Anugerah Juara Lagu. Pastuh diberi peluang perform dekat ABPBH. siap tercalon lagi Artis Baru Popular. Yang penting diberi peluang nyanyi dengan Greyson Chance. Kau Ado!! hebat le tuh sebab usia dia muda kot =). 


So, PCB sebagai yang berkecuali terhadap Najwa Latif rasa agak menyampah jugaklah dengan kritikan yang over dari sesetengah pihak. kalau kritik membina its okay, ini sampai nak jatuhkan maruah dia apa citer..  


p/s at least dia bertudung dan cuba tutup aurat (dari segi pakaian) walau dalam usia muda.


29 comments :

Cik Diana said...

besh gak lagu nie.. lirik dia besh tp ade jgk sesetenagh pihak yg pandang negatif utk jatuhkan dia.

shafiq said...

haaa'aa , suara dia sedap , cantik apa . hehehe :D muda lagi tuh , ada chance nih , wkakaka .

Azwa Azee said...

PCB, orang yang kutuk najwa ni suppose kene bagi diorang cermin. Heee..

whitecappuccino said...

dia masih bar..bagi la dia peluang..

Haruno Hana 하나 said...

even Hana x minat Najwa Latif sbb lagu2 sebelum lagu Kosong ni jenis mendatar, tapi tabik sama dia sbb lagu Kosong ni lebih catchy! siapa tahu dia boleh jd lebih femes dr penyanyi top sekarang.. lgi pon dia masih muda.. perlukan masa utk berevolusi cr identiti sndiri.. cuma part suara perempuan tu aurat kena jaga jugak lah.. tabik sekali lg sbb dia jaga aurat dia.. itu yg penting ^_^

azalia hjsalleh said...

I'm not her fan
tp ada gk la layan lagu dia
x heran pun dgn baju yg dia pakai..
dia dpt tajaan kot.. drp org yg kutuk2 tu.. nan-hado

azri johan said...

can i copy this? muehehe

eyjalukman said...

sabo2. hehe alaaa najwa ni muda lg kn,biar dy bljr dulu. yelah org kata masa ni suatu pengalaman untuk kita. nnt da lma2 mna tahu dy leh jd standing datuk siti kan?

pena rozie said...

PR suka lagu ni....

Halimatun Sa'adiah said...

najwa latip tu maseh BERSIH

KiD said...

kosong.. kosong.. hehehe.. ramai peminat

Arol Mubin said...

Arol peminat Najwa Latif! Hehe. Sesiapa yang tak suka NL tue, tak payah lah nak kutuk2. Diam sudah! Kan? :)

Adylia Qarissa said...

Banyak lagi yang najwa kene belajar. Betul tu, mcm tomok banyak belajar sehingga sekarang dia masih belajar sehingga bergelar juatawan.

Siti_btp said...

Dah nama pun manusia..
Kalau perempuan cantik pakai baju berkemban ..terbeliak biji mata!!

Kalau krg cantik menutup aurat ada je negatifnya..Yg penting bakat dia bukan penampilannya..

Ziera Ieyah said...

yup. sore dy unik pe. klu xke tak pyh la kutuk2 dy. sng cite xpyh dgo lgsung. kan PCB kan hehe

siti khadijah said...

betul..betul..betul!!heehe

AnA_dew said...

well said PCB...sgt2 stuju dgn statement 'at least die tutup aurat even mude lg'..>_<

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

at least dia bertudung menutup aurat..ko HADOO????

NAL said...

lagu ni memang best..NAL sgt meminati Najwa..NAL tak faham kenapa lagu2 Najwa sebelum ini org suka kutuk..excuse me, dai baru lagi kan..lagipun sesuai la dgn usia dia yang muda..setiap orang diberi anugerah oleh Allah, tak der siapa pun perfect.

Eera Shera said...

sedap lagu ni..bru donlod haha.. ok ape najwa latif ni. die baru lg x pandai bergaya lg. yg penting die pakai sopan

Anonymous said...

Najwa! Najwa! Najwa! I love u! Mulot mnuse mag,.. Ckp ikot sdap mlot dy jew, tungkik ayam tol la, p lao mlot tmpayan yg bckap cm uh, da lme pcah tmpayan uh, mengelibas lebey!...

Ezad Skytech said...

mereka2 semua jenis yg dengki...biasa la..Najwa Latif ni masih baru lagi dlm industri muzik ni...setuju dgn statement2 wan dlm entri ni...

> mulut org mmg susah nak tutup..nak cari salah org lain je...huhu~

si kiut lavender said...

hehhe...sebelum nih xlayan pun dia..

dgr lagu2 dia
sampailah keluaqnya lagu kosong nih

lagu dia utk kali nih memang bebetul tersampai kat hati..:)

akuzle ayu said...

akak pon suka lagu Kosong neh... besh!

amier_fekhry said...

PAGI2 fik layan sblm pi sekolah.... best2

vecasts said...

Jom Layan Tv dan Radio live online Teradapatnya pelbagai channel yang dapat ditonton dan didegar secara live Sila

Terdapatnya pelbagai Tv dan radio online percuma diVecastslv
Malaysia Tv
Astro Prima
Tv 1
Tv 2
Tv 3
Astro Ceria
Astro Oasis
Bernama TV
Radio Malaysia
Era Fm
Hot Fm
Sinar Fm
Suria Fm
Thr Gegar
Sport Channel
ESPN
Star Sport
Arena
Music
Inodesia Tv

Just visit MY site Free For All Vecastslv

Sharidawati Shahrudin said...

mula2 kak sha rasa biasa je lagu kosong tu..hehe tapi lama2 rasa syok wo! x bosan bila nyanyi lagu tu ..dan hiburkan hati ku di kala trafik jammed !

NJihe.am said...

lagu najwa latiff ni mudah dinyanyikan sbb mendatar je...sbb tu ramai org suka, sy pon suka juga lagu2 dia.. http://studioous.blogspot.com/

Sue Echan said...

lagu dia best.. dia simple, wlaupun style biasa2 masih lagi mnutup aurat :)