Sunday, May 20, 2012

AKSI PCB NAIK GAJAH COMEL



Aksi ni sesuai ditonton oleh semua golongan umur. tiada unsur 18sx dan bagi yang kecil-kecil tuh tak perlu pon pengawasan mak ayah =).



bila sebut nak pergi tengok gajah, PCB antara orang yang teruja. bukan senang nak tengok gajah depan mata. zaman kecik-kecik dulu pernah jugak ayah PCB bawak PCB gi tengok gajah main bola masa ada function ape ntah. tapi sejak membesar ni,langsong tak pernah tengok gajah depan mata.



Kenapa tak pergi zoo je? tak pernah dalam sejarah hidop PCB jejak kaki dekat zoo.. (ada yang nak belanja ke g zoo? hikhik). kali ni PCB pergi ke NECC ataupon National Elephant Conservation Centre dekat Kuala Gandah, Pahang. rasanya tempat ni agak popular dah kan. mana tak nya, masa pergi semalam. bukan main penoh orang ramai nak beramah mesra dengan gajah.



kat NECC ni sebelom nak masok, semua orang kena tampal sticker dekat badan. PCB pakai sticker kaler hijau. sticker ni benarkan PCB tunggang gajah dan mandikan gajah. masa untok menunggang gajah!!






lupe plak apa nama gajah yang kami naik ni. cuma yang PCB tahu dia sangat comel sebab badan dia ala-ala polkadot gituh =). dan gajah ni antara yang paling tua taw kat situ.tapi maintain gagah =).




haha.cukoplah dulu dengan dua gambar. itu pon dah cukop menunjokkan PCB happy gila. lepas naik gajah, ada multimedia show pasal cara penangkapan gajah liar yang terganggu untuk di bawa ke habitat yang lebih selamat. sesi sebelah petang ada mandi2 dengan gajah.



Tapi bila PCB tengok air sungai tuh yang ala-ala teh susu tuh, terus tak jadi nak mandikan gajah. sanggop tengok je gajah2 tuh.huhu.. yang pasti gajah-gajah tu sangat cumel ganda 23.. bunyi guruh skit (yang tak layan sinar FM tak kan faham!!)


ok lah.. jumpa lagi ye.bye2..


22 comments :

Ayuni said...

hikhik, tomey!

Faizul Osman said...

mmg comel walaupun besar gabak..

ef.ae said...

never knew we have this necc thing in pahang! must visit one day~ hmm.. i thought it was a baby elephant.. haha.. coz it has baby hair on top~

hafiz hafizol said...

Haha... Aku tgk gajah LIVE pun x pernah lagi.. haha

Kalamhati said...

hehe seronoknyo naik gajah..

Aesya Zealous said...

haha aku penah naik masa kecik2 dulu.. masa tu aku rasa gajah tu besarrrrrr sgt. tapi bila dh dewasa ni tgk gajah, rupanya takde la besar mana pun. aku yg dh nak sama besar ngan gajah. bahahaha

amier_fekhry said...

seronoknya naik gajah.... x pnh naik...

Shafiq said...

Waah! Seronok tuu! :-) Yang ganda 23 siap bunyi guruh tu saya paham ekk! :-)

whitecappuccino said...

excited sungguh dapat naik gajah yer?

NAL said...

wah, muka PCB excited je..best kan?

-gedek! said...

betol ke gajah takot dengan tikos?

Udinz.com said...

haha..lawak muka sorang2...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

jarang dgr radio tak paham la... apapun masa kecik2 selalu tgk gajah sbb mak & arwah ayah memang kalau cuti raya ke selalu bawak gi zoo taiping

Sharidawati Shahrudin said...

macam di bangkok je? hohoho

Iam Yanty said...

ngerinya...xberani...

onlajer said...

wah macam best je naik gajah nih

hazman aka species1980 said...

whoaaa... UNTUNG laa... ada rasa gayat tak duduk atas badan tue....dan gajah tu jantan ke betina ?

J.Syazwana said...

comel gila buat muka camtu !
hahaha :D

Iffah Afeefah said...

aku naik gajah jgk

xbest

skian

KiD said...

skali karang kalo gajah tu melompat.. haaaa.. yang hadoooo.. hehehee

deno said...

erk.. kalau deno takut la naik gajah sebab besar... huhu

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Bestnya! Nak naik jugak. :p