Wednesday, June 27, 2012

KECEWA DENGAN NUFFNANG



Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Tajuk entri nak ala-ala meraih simpati sambil menangis pakai towel pink yang cumel, boleh?hehe =D. PCB yakin hampir majoriti blogger menggunakan Nuffnang sebagai medium pengiklanan kan. PCB juga yakin ramai juga yang kecewa dengan pendapatan yang diperoleh daripada Nuffnang. Kalau dahulu, PCB pernah menukar kepada Advertlets untuk sementara waktu, tapi Akhirnya PCB kembali jugak pada Nuffnang.


Kenapa PCB kecewa dengan Nuffnang?


1) Langsung tak dapat Buffered Earning untuk tahun ini.

Sebenarnya PCB tak heranlah pasal pendapatan blog ini semua. sebab bergantung pada advertiser untuk memilih blog kita atau tidak. Yang PCB tak berpuashati adalah, PCB sudah jalankan apa yang perlu dibuat untuk menarik minat advertiser seperti letak iklan pada tempat yang ditetapkan, sentiasa update survey, maintain trafik pada blog dan banyak lagi. Namun, beberapa iklan yang PCB bajet dapat BE semuanya tak. Lantaklah, PCB lebih mudah membantu Churp-Churp dan Says sejak kebelakangan ini.



2) Iklan macam chipsmore, kejap ada kejap tak de

Kadang-kadang yang keluar hanyalah tulisan biru NUFFNANG. iklannye tak de. Biasenya di siang hari macam tu lah. Kalau nak betol-betol setiap kali bukak belog ada iklan, pukul 12 tengah malam. Adoi, masa tuh sure-surelah tak ramai orang jengah blog. Kalau update masa tuh pon, tak seramai kita update blog waktu siang. Macam mana nak menarik orang untuk tengok iklan kalau tengah malam je keluar. 


cukuplah dua, takleh lebih-lebih kan nanti ada orang boikot plak.hehe. Jadi, bagi blogger yang nak cari pendapatan sampingan tuh, jangan harap sangatlah pendapatan daripada blog. Tak caya> pergi google search "KECEWA DENGAN NUFFNANG". tengok berapa ramai yang kecewa. Bertukarlah pada medium yang lebih mudah seperti Churp-Churp dan Says.


p/s tahniah pada mereka yang sangat rapat dengan Nuffnang. jeles i taw. malas nak fikir pasal blog. better fikir pasal praktikal.huhu =D


22 comments :

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

senyum aja PCB!
;)

Eera Shera said...

untung la yg dpt buat duit dgn nupnang ;)

man yusoef said...

ikut pemerhatian aku pasal BE nuff ni kan, time trafik rendah tak update...baru lah muncul BE tuh...tapi dia punya duit naik sikit jelah..sebab trafik rendah kan

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Sabar2. :)

Yuyu Zulaikha said...

Sabar PCB. kadang kadang ada banyak sebab kenapa tak dapat. hmm.

eyjalukman said...

senyum tak perlu kata apa2 :) hahah

Financial Guide said...

Nuffnang is so overrated.

Iffah Afeefah said...

Dah lme majuk ngn nuff

Iffah Afeefah said...

Dah lme majuk ngn nuff

Puteri Iqa Izyan said...

heee. sbr jelah.

btw, iqa jarang update. trafik tak tinggi langsung. tp BE selalu ade. kne buat mcm tu kot. heee :P

Alieza Dayasari said...

SAYA TAK PERNAH DPT BE DR NFFNG...
REDHAAAA

NAL said...

NAL tension dgn Churp2 sebab NAL lupe password emel untuk ambil password churp2..hilang la semua usaha NAL sebelum ni :(

Eca Dwinky Asha said...

samalah...dpt 1be je thn ne...rasa nak curang kjp..sure2x dpt be lagi.hahaha.

AbgferOz said...

try beralih ke admaxnetwork.com or adstract.com try google. ada yg dah dpat :) innity pun ada

MyMy said...

tak minat daa dgn nuff nuff..
dulu blog lama ada $$$ tp asanya daa burn kot since dian daa delete blog tu hahaha..
now, tk nk letak apa2 iklan daa..
serik. huhu

deno said...

sabo2... deno pun mcm tu jugak.. sekarang tak berapa kesah sgt... blogging is fun! :)

hafiz said...

sama lah kita..lepas je tukar hosting..terus nuffnang kedekut nak bagi BE..haishhh

RazFiRa said...

mungkin kena rajin join event nuffnang kot baru dilayan..

kak ina kl said...

pelan-pelan kayuh dik..insyallah jika berusaha pasti akan berjaya..bukan senang nak senang

Kalamhati said...

takyah pk wan..nnt secara tak sedar tu dia muncul..klu tunggu mmg tak muncul..kita dh majuk baru la dia nk terhegeh2 dtg..hehe

azalia hjsalleh said...

dri dulu smpailah skrg.. mmg x reti pun dgn nuff ni..

Sharidawati Shahrudin said...

kak sha pun x pernah rasa BE lgi wan :(