Sunday, June 24, 2012

KISAH 2 BAKAL DIETITIAN, 1 BAKAL ENGINEER DAN GADIS YANG COMEL



Assalamualaikum dan selamat pagi.




Amboi kau PCB, kalau boleh tajuk entri tuh nak sepanjang keretapi intercity ke yang ada berbelas-belas gerabak.hikhik. Kali ini PCB akan review another 4 blog. Kenapa tajuk dia macam itu? Sebab 2 orang blogger ni sedang belajar dietetik (pasal pemakanan la..kan bunyi dia ala-ala diet tuh..). 1 orang blogger ni sedang belajar engineering dan seorang lagi gadis yang comel. ok tak reason i uols.hehe.




tanpa buang masa. let's review them one by one (opss!! speaking London plak kau jah hari ni)




1) Mirul Aar


boleh klik header untuk ke blog beliau.. 


1) First sekali, Mirul ni kaki tweet dengan PCB..kihkih.tweet2 tweet2..
2) PCB first time tengok header blog dia, PCB berkenan sgt.style. tapi macam ada gaya header blog man yusoef plak (try tengok sini )
3) Tengok header blog pon dah tahu kan, Mirul ni tengah belajar dietetik dekat USM Kubang Kerian
4) Mirul ni seorang lelaki yang obses terhadap warna biru ( it doesn't mean at all yang dia otak blue ok!!! please take note seriously!!)
5) Dia tak suka gelap.. (agak-agak kalau malam, kat manalah Mirul menyorok ye!!)
6) Blog dia sangat kemas. memang PCB suka sangat ada blog macam itu.
7) Follower sebelum join segmen 410, Follower terkini 496.
8) Blog pilihan: Hami Asraff (boleh klik )
9) Harapan dalam berblogging : penulisan blog tidak membosankan


2) Cik Lynn

untuk ke blog beliau, boleh klik header di atas

1) Cik Lynn ni pon bakal merupakan seorang dietitian ( rupanya Cik Lynn ni senior kepada Mirul yang kat atas ni.hehe)
2) Jawapan untuk Cik Lynn, PCB memang suka makan Pavlova. tapi harga dia mahal sangat.
3) Cik Lynn ni orang Penang, cuma study dekat Klate je..hehe.
4) Follower sebelum join segmen adalah 713, follower terkini adalah 771.
5) Harapan Cik Lynn dalam berblog ialah nak upgrade cara penulisan sekarang
6) Blog pilihan: Kak yana (boleh klik) (untung kak yana, ada secret admirer gituh!!)
7) Nak contact Cik Lynn? boleh ke FB beliau di Cik Lynn Linda .


3) Si tukang Karut

boleh ke blog Syakirin dengan klik header beliau k..


1) Inilah bakal engineer kita.hehe.skang ni Syakirin study dekat UTHM, dalam kejuruteraan mekatronik (apa benda tuh mekatronik? search gugel atau tanya dia ok!!)
2) Syakirin ni blogger baru taw. PCB nak korang semua support dia, please!! come on guys
3) Follower sebelum join segmen 5, lepas join segmen 9(teruskan usaha ok!!)
4) Blog pilihan: The Other Khairul (boleh klik.. blog hebat melampau nih!!)
5) Harapan Syakirin dalam berblog: dapat berkenalan dengan blogger-blogger yang terkenal di samping dapat bertukar buah fikiran sesama blogger.
6) Nak Contact Syakirin? boleh hubungi beliau di Facebook: Muhamad Syakirin . atau di twitter: @muhamadsyakirin .


4) Eiyaa Raz

boleh ke blog beliau dengan klik header
                        

1) Jangan salah sangka ye.itu bukan gambar, memang itu header blog Eiyaa Raz..
2) Baru je berusia 16 tahun.muda sangat kann..
3) Eiyaa start berkecimpung dalam dunia blog pada 5 Disember 2011
4) Follower sebelum join 399, skang ni dah jadi 420.
5) Blog yang menjadi pilihan Eiyaa: Fatin Liyana, Hanis Zalikha, Yuyu Zulaikha dan Maria Elena .
6) Harapan Eiyaa dalam berblog ialah: nak orang suka dan teruja dengan penulisan eiyaa, tak pernah harap blogging ni just untuk dapat duit , popularity,  Jangan gunakan sangat istilah feymes " i follow you , follow me back " .
7) Nak contact Eiyaa? boleh ke FB beliau di Eiyaa raz . dan twitter di kawaiiraz .


untuk senarai lengkap semua peserta yang join segmen, boleh rujuk di sini. ok lah. selamat breakfast dan berehat semua.

p/s dah nak masuk final week di UKM.sedihnya =(.


11 comments :

Cik Rongoks said...

sudah pon menerjah mereka.hikhik

MyMy said...

punya awal ika terjah dorg.. hahaha
hanya mampu baca entry..
blum berkesempatan jenguk dorg hehee

Anonymous said...

Ehemm. Jodoh amendenye, Cik Lynn tu senior aku lah. Dia dah 3rd year sekarang. HAHAHA.

** correction ; cik lynn orang penang. Belajar kat USM kubang kerian..

Nyway, maseh bro review blog gua :)

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Nak terjah blog mereka di hujung minggu yg indah ini. :)

mirul aar said...

Ehemm. Jodoh amendenye, Cik Lynn tu senior aku lah. Dia dah 3rd year sekarang. HAHAHA.

** correction ; cik lynn orang penang. Belajar kat USM kubang kerian..

Nyway, maseh bro review blog gua :)

NAL said...

nice review..nak terjah juga..

deno said...

terjah skrg! :)

Iffah Afeefah said...

oooo bgus2

man yusoef said...

ha ah la lebih kurang..bahahaha..tapi chill lah..header aku tu pon aku dapat idea dari hasil carian google..kekeke

selamat berbelog semua *motif? * haha

Sharidawati Shahrudin said...

selamat berblog semua ..hehehehe

::CIK LYNN:: said...

tq PCB :) haah...mirul tu junior cik lynn...hehe...

sori dh lma xjnguk2 sini...hjg2 sem dlu sgt bz..huhu