Sunday, June 24, 2012

ORANG YANG BENAR-BENAR SAYANG KITA ADALAH ORANG YANG BOLEH TERIMA KELEMAHAN KITA



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


tajuk yang panjang tapi padat dan jitu, teguh dan nyata. haha. mampu?? Kira korang baca tajuk pon korang dah tahu apa yang ingin aku gebang dalam entri ini. Kan ada dari kita yang suka baca tajuk dan terus komen kan.. (eh!! ada makan hati la.hikhik)


Let's back to topic. Memang benarlah, kalau kita nak tengok orang tuh betol-betol sayang kita ke tak, dia boleh terima kelemahan kita seadanya. Kadang-kadang orang nak kenal kita sebab dia nampak kita sempurna. Tapi, come on guys, manusia mana ada yang sempurna. sedangkan model yang cantik tu pon kalau kentut busuk jugak, tak de nye keluar perfume mahal yang dia sembur kat badan tuh.hikhik =)


gambar sedikit lucah.bawah 18 tahun, sila dapatkan pengawasan parent..


Kadang-kadang orang pilih kita sebab rupa. Memanglah, tengok kat FB semua yang cantik je. mana taknya. 1000 kali ambik gambar, yang letak kat FB atau instagram (modern hokay!!) semua yang paling meletop dan pose cantik. Yang tak cantik semua dah letak dalam recycle bin. Cuba kita jumpa, kalau dia boleh puji kita sama macam dia puji masa kat FB, memang dia suka kita. Sebab, kita yang real dengan kita di FB adalah sangat berbeza.


Kalau orang tuh boleh terima kita dengan kekurangan yang kita. Alhamdulillah, itu mungkin jodoh kita. Susah taw nak jumpa orang yang boleh terima kekurangan kita. PCB bagi contoh la kan.. Dalam FB nampak hensem macho tunjuk muka je, bila jumpa memang hensem tapi badan gempal habis.. erk, kalau pompuan tuh leh timer, memang betol-betol pompuan tuh sayang dia. Kalau pompuan tuh cabut lari, nampak sangat pompuan tuh pilih rupa je.


Ape pon.. good luck lah. Moga berjumpa jodoh anda suatu hari nanti..

18 comments :

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Alhamdulillah,saya dapat terima pasangan saya seadanya. Begitu juga dia. :) Entri yg bagus. Keep it up. :D

bai baizura said...

oh yeah. betol tu. setuju bro :)

Sam Bredariol said...

haha..sentap aku sbb aku jenis fast reading..baca tajuk, scan laju2 content terus comment..haha! :D

MyMy said...

alhamdulillah..
penah berjumpa dengan sorang blogger ni..
kat dalam blog, rupa lain..
IRL.. rupanya lagi lain..
didn't expect the way he is..
but masi blh terima..
ikhlas berkawan kan..
tk kn nak pndang rupa..

Shafiq said...

setuju sangat2..

Rapunzeel Cikilolo said...

hehehe PCB. gambar tu buat aku gelak la...

anyway, kalau die cakap kite kentut busuk baru la orang tu terima kita seadanya.

deno said...

yup! sgt setuju! harap suatu hari berjumpa pasangan yg betul2 jujur :)

Momo said...

setuju kawan..:)

Azam Shah said...

saya nak tujukan lagu cinta muka buku dari najwa latip. #tetiber!

azri johan said...

agree much ! :D

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

kemah keming entri nih

;)

qasehraihan said...

mcm dari pengalaman je ni..hehe

Ali Kanchan aka Pirate said...

Jodoh maut ketentuan Allah. Kita manusia kena terima seadanya diri kita dan juga org lain

Sharidawati Shahrudin said...

dont judge a book by its cover . tetapi siapalah kita utk judge people krn kita ni hanyalah makhluk ciptaan Allah

Cik Pulau said...

sebab tu.. kalau tak kenal kat fb tu... jangan nak pcaye sangat.. ^^

MawardiYunus said...

setujuuuuuuuuuuuuu

Sunah Sakura said...

hehehe..betul sangat tu, kat FB mesti la letak gambar paling comey dan encem kann...

Siti_btp said...

Org yg benar2 menyayangi kita adalah sanggup terima kelemahan kita ,berkorban susah dan senang bersama..

Waktu bercinta kentut ditahan2,
bila berkahwin kentuk berlawan-lawan
Begitu juga dgn perkataan.
Hakikatnya perkahwinan tak seindah filem hindustan ..
Byk cabaran dan rintangannya.