Tuesday, August 28, 2012

BEST KE JADI FEMES?


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


nak jadi femes zaman sekarang ni bukannya susah. kau pegang gitar, pastuh kau nyanyi lagu Oppa Ganyang Style, Pastuh kau upload dekat euwwtube.. terus ramai orang like video ko.rating tinggi. meletop pong pong pong..


tak pon kalau kau nak versi yang keji sikit, kau actionlah panjat bumbung KD Mall, kau buatlah action yang kau nak terjun walau dalam hati dup dap dup dap takooooooooot, konfirm bukan setakat masuk euuuwtube.. masok newspaper page depan lagi..




mak jemah femes hokeeyy!!



Seronok ke jadi femes? Femes ni ada kebaikan n ada keburukan.


Kebaikan jadi femes!!


1) kalau kita femes, pastuh kita ada bisnes. memang bisnes kita kembang maju. ye lah, kalau setiap fan kita beli produk kita, maw tak untong cepat!! sebab tuh kalau artis buat bisnes, tak pernah tak laku. mesti lakunya. tapi kenalah artis yang betol2 femes kan..


2) kalau kita femes, setiap apa yang kita pakai mesti orang akan ikot. almaklumlah ikot retis kan dah jadi trend. ada retis pakai bulu mata palsu kaler pink sebelah, hijau sebelah. kita pon ikot. ikot fesyen semasa katanya. tak kisahlah fesyen tuh sekali pandang dah macam kuda belang.



keburukan jadi femes!!


1) penat lor jadi orang femes. pergi mana-mana memang orang ikot. kira privacy dah makin kuranglah. almaklumlah diri tuh dah jadi milik peminat. g shopping, orang kejar. g pasar pagi, orang terjah. masuk toilet pon orang tunggu depan pintu. adoi!! rimas betol kan..


2) memang banyak musuh. macam jadi blogger le kan. makin ramai orang minat, makin ramai haters. ye lah, tak semua suka kita. mesti banyak anonymous dok hanjeng kita dekat blog. so, memang kena prepare mental fizikal la kan bile dah jadi femes.



kesimpulannya, biar orang yang menjadikan diri kita femes. jangan kita sendiri sanggup gadai segala-segala semata-mata nak femes.



p/s semua orang dok bercerita pasal Gangnam ke benda tuh. kena buat video nih.

23 comments :

!Misz Nadea! said...

pose cun2 kat fb pun leh femes.. hot gitu :D

kitakongsi said...

femes ni berguna dalam perniagaan, tapi ada juga yang low profile dan berniaga dengan maju walaupun tanpa kefemesan

Masmira Masri said...

euww buruknyer muka mak jemah tuh hahahaa. gangnyang style tuh trend sila lah buat video ....menyampah jer hehehee...

J.Syazwana said...

aah la apesal tetibe orang dok cerita pasal gangnam style tu eh???

konpius haku.

Rosalia said...

haha.terbaikla. yg gangnam style tu sy pn x tahu cer citer skit. :D

Shafiq said...

Best ke jadi femes? :-)

eyjalukman said...

haha famous ni mcm menyusahkan je. baik kita hidup chill slamba je kn pcb ? tkdela smpi ke tndas pn kena kjar. hehh PCB , thanks for card raya :) eyja raya ketujuh bru bca kad PCB. hehe

Iffah Afeefah said...

comel kot tarian gangnam style tu

retis tu mmg pemes kan

tak heranla org sebut2

Nick said...

haha, epic!

Joe_Hans said...

hahahaha.... xpernah jadik femes.. so xtau.. selamat hari raya btw... :)

che'pi said...

buuu... femes tak bes... kalau ko iman cetek... huhuhu

- GC - said...

buat video gedik then upload kat youtube, mmg cepat glemer.. hahaha

akubiomed said...

Yang tak seronok apa bila cerita busuk peribadi dijaja.

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Tak suka jd femes. Tak best! :)

KiD said...

buat video laaa wan.. baru femes.. hehehee

Sharidawati Shahrudin said...

wan femes kan?kan? kan? hehe

Kalamhati said...

salam merdeka wan! =)

qasehraihan said...

femes xbest..haha

entry gambar raya kita ni..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/entry-gambar-qasehraihan-julung2-kali.html

Scarlett O'Hara said...

Jadi femes?Of courselah best!

Mak Lagenda said...

musti x best jd pemes kan??nnt semua org kenala pastu org stalker apa yg kita buat

- abdul hadi abdul muti - said...

tak suka famous sangat. rimas!! kd mall tu kat mane?

azalia hjsalleh said...

ramai org ckp bila dh jd femes sng lupa asal usul lupa diri

Che Rosliza Che mat said...

tak suka fames....tak ada privacy hihihi