Monday, August 13, 2012

KAD RAYA BAKAL DIHANTAR!!

Salam Ramadhan yang ke 24..


Sedar tak sedar lagi kurang seminggu nak beraya ok =D.  Tahun ni beli baju kemeja baru kotak-kotak lagi. Almaklumlah raya berganda sikit tahun ni. sambut raya. sambut akak ipar baru sekali.oo yeah!!


kad raya baru nak letak dalam sampul..


Sebut pasal raya, memang tak sah le kan kalau tak dapat kad raya. Zaman moden skang ni memang banyak cara nak wish raya. Ada guna SMS, ada guna MMS, ada main tagged kat FB je. Tapi, PCB masih guna cara lama iaitu send kad raya guna pos je.


Agak-agak kenapa Kad raya guna pos ni paling sentimental value?


1) Bertahan paling lama - kad kan dapat kita pegang. kalau mesej maw tak sampai sebulan kita delete. wat penuh inbox je.


2) Kad biasanya kita tulis dengan tangan atau taip komputer pastu print. nampaklah kesungguhan kita nak tulis. kalau mesej, maw forward je wish raya orang bagi kat kita, kita bagi kat member lain. tak feel kan!!


3) Kad ni boleh gantung kat rumah bila nak raya tahun depan. Mesej mampu gantung kat dinding? non mampoo!!


Antara kad raya yang bakal dihantar..


PCB tetap akan hantar SMS raya pada kawan-kawan. Hanya yang PCB randomly selected je yang PCB hantar by kad raya. Matilah kan semua nak bagi kad raya. Kawan dah bertimbun-timbun plak..


p/s ada ke sape2 nak hantar kad raya kt PCB? 


14 comments :

shafiqabdshukor said...

rajin betul ko ni..

Mak Lagenda said...

Wah..kad raya ni kan banyak sentimental..mak dah bertahun2 x dpt kad raya kot!

Btw, selamat hari raya wan.

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Untuk saya ada tak? :)

Iffah Afeefah said...

aku tunggu kad xsampai2 lg ni

amier_fekhry said...

untuk fik ada x? hihihi

Cik Rongoks said...

kad raya ! banyaknye ^^

Shafiq said...

setuju dengan PCB. Saya guna lagi kad raya nie, tapi pada orang tertentu je.. :-) heee...

mr.dinie said...

saya nak jgak PCB..hahahaa

hazman aka species1980 said...

memang gigih betul la tulis setiap satu alamat tu kan...

eyjalukman said...

rindu time kecik2 dlu bertukar2 kad raya dgn kwn2. even kwn tu duduk meja sblah je. hehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

bertuah siapa yg dpt.. selamat hari raya erk. hehehehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tahun ni tak guna langsung. sbb tak berkesempatan, sibuk dgn tesis.

Cikgu Fikri said...

tau xpew..
antara sms, aku prefer kad raya...
sentimental value..
huhhuh :)

deno said...

amboi... siapa la bertuah yg dpt kad raya tu ye.... hehe... nak bleh? :)