Monday, October 15, 2012

KISAH CINTA MONYET


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Korang mesti pernah lalui cinta monyet kan!! Pada yang tak tahu, cinta monyet tuh bukanlah kita bercinta dengan monyet, tapi cinta monyet tuh lebih kurang cinta zaman remaja. Cinta suka-suka dan belum pasti dengan hubungan cinta tu pada masa depan.







PCB pon tak pernah terlepas daripada cinta monyet. Kadang-kadang cinta monyet ni ada yang kekal sampai ke jinjang pelamin. Ye lah, kalau kedua-dua pasangan setia dan sentiasa berhubungan sampai meningkat dewasa. Tapi kebanyakan cinta monyet ini tak kekal. Hanya sekadar cinta ketika alam persekolahan dan remaja. Selepas tamat belajar dan meningkat dewasa, biasanya mereka akan mencari pengganti yang lebih baik.



Teringat zaman PCB dulu-dulu. tak macam sekarang, kalau bercinta boleh terus SMS, Facebook, Twitter dan BBM. macam-macam kemudahan nak berhubung ada. Masa zaman PCB dulu hanya surat yang menjadi pengganti diri. Gigih karang panjang-panjang. Ayat bukan main jiwang karat. Siap letak bedak dekat surat. Semata-mata untuk pasangan mereka. Sweet kan!! Bukan mudah dulu-dulu nak bercinta.



"Posmen" juga jadi orang penting dalam hubungan cinta monyet. Tak kan pasangan yang bercinta tu nak bagi surat tuh sendiri sesama mereka kan. Sudah pasti akan ada orang tengah atau lebih terkenal dipanggil "posmen". Tapi kan pernah juga jadi kes di mana akhirnya, posmen tuh yang bercinta dengan salah sorang diantara pasangan tersebut.



Agak-agak ada di antara anda yang pernah alami cinta monyet? jomlah kongsi di sini. Mana tahu ada cinta monyet yang unik kan. =D. Sebarang komen PCB ucapkan terima kasih. Selamat maju jaya semua!!




13 comments :

Anisa Anuar said...

pernah!!! masa darjah 1...rehat, study selalu dgn dia...main kejar-kejar...hahaha...time tu mmg tak pikir apa...

Iffah Afeefah said...

ade gak ke cinte monyet weh?


hebat la

aku inesen dedlu

ne layan monyet2 ni

EPIK said...

xpernah bercinta lak..xbole nk kongsi pe2...hehehe

Potrait Manusia Menggunakan Jari

Fendy said...

cinta berok penah la...haha

♥ cik kieranaa ♥ said...

so true! hahaha.

mmg posmen tu penting. dah tu, main jeling2 mase rehat.
lagi...mase pegy mengaji poj blh jeling2. ish. lucu plak rase!

haha. dan! sekampung lak tu. adoi.

azalia hjsalleh said...

cinta monyet kita x bpe nk best pun
sbb dh nama pun cinta monyet
wakakaka

Leeza dayasari [santai leeza] said...

pernah. cinta monyet tak pernah tahan lama. moga skrg bukan cinta monyet. dah kekal lahhhh

Momo said...

first love..mase darjah 5.. aku suke gaduh dengan dia.. sampai pukul2..ketuk kepala..(tula kepala aku bengong sikit sekarang) entah mcm mana die tetiba kata die suke aku.den mule la utus2 surat..pergh..ape2 ntah..

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Kisah cinta monyet saya masa saya form 3. Masa tu kan nak PMR. So, setiap hari memang study sama sama. Si dia tak tuisyen dulu. Saya je yg tuisyen. Dia selalu lah hantar pergi tuisyen. Rindu pulak bila ingat balik. Tapi itu lah, cinta monyet yang hanya bertahan untuk 1 tahun. Lepas tu masing masing buat hal sendiri. :)

Anonymous said...

I really appreciate this post. I?

Syaifuddin Alias said...

errr...saya cinta monyet zaman form5 ..haha..time tu baru mula.. sekarang single..sape nak ? haha

Mia Liana said...

biasalah cinta monyet masa sekolah dulu.. sama2 study kat library... tinggal kenangan je...

shafiqabdshukor said...

teringat..
siap ad cara lipat surat tu..
tp selalu selit2 celah buku la..
yang paling dahsyat ketua biro skim pinjaman buku teks conteng buku teks pinjaman saya...
huhuhuhuhuhu