Thursday, November 8, 2012

BUKAN MUDAH UNTUK CARI SESUAP NASI



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Bukan mudah nak cari sesuap nasi. kerja mana yang tak penat kan. semua kerja penat. kena bangun awal pagi dan habis lewat petang atau malam.



Alhamdulillah hari ini genap hari ke 4 PCB mulakan rutin kehidupan baru sebagai seorang yang bekerja. totally different daripada kehidupan seorang pelajar. Walaupun PCB baru bekerja sebagai part time, sekurang-kurangnya penting untuk mendapat pengalaman dalam pekerjaaan


setiap kerja memang penat. jadi maskot pon penat taw!!



Memang penat bekerja. macam kerja PCB ni perlu berdiri dari pagi dalam pukul 10 sehingga malam dalam pukul 9.30 malam. Jadi promoter nampak mudah tapi penat. perlu explain pada customer tentang produk terbaru sehingga mereka jelas, perlu buat research dan comparison antara product dan banyak lagi. Baru PCB sedar bukan mudah untuk cari sesuap nasi. perlu kerja keras!



Sejak bekerja ni, memang malam je lah untuk online. itupon bergantung kepada tahap keletihan. Kalau betol-betol penat, memang tak sempat online terus terbongkang tidur. Kena rehat cukup sebab esoknya nak kerja lagi.blog pon dah macam terabai sikit. tak sempat nak blogwalking ke blog lain. sekadar jenguk sekejap sahaja.



Ape pon pengalaman bekerja memang banyak bagi pengajaran supaya berusaha dengan lebih gigih. 



notakakiPCB: PCB dah pandai buat sim card replacement kalau simkad hilang tapi still nak no lama..hikhik..


13 comments :

hafiz hafizol said...

so stay kat mana skunk ?

Haris Khairuddin said...

memang pon. keje memang memenatkan. tapi nasib baik tempat keje aku guna flexi hour.. so, kurang sikit penat dia..

ko jadi promoter telco ke??

hnahdy said...

promoter kena berdiri. promote2. muka manis, senyum, sopan santun..susah2. cmna nak buat hipokrit semua tu..hehe lawak je k

hana pun ada pengalaman jadi promoter

deno said...

bila kita kerja baru tahu penatnya mcm mana kan.. dneo pun pernah rasa

Anisa Anuar said...

betul3... pengalaman,usaha...tu kena ada..rajin jugak

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Setuju sangat. Bukan senang nak cari sesuap nasi sekarang ni. Kerja apa pun tak kisah. Asalkan dari sumber yang halal. Good luck, awak! :)

boni kacak said...

jadi promoter memang sangat2 memenatkan bro..sebab kita sentiasa bercakap je..bercakap ni sebenarnya memerlukan kita utk mengeluarkan tenaga yang banyak..

shera haifa said...

PCB jadi moskot? berat x pakai baju moskot tu?

4feet8 said...

semoga lebih sukses.. kerja apapun takmengapa, asalkan halal..

Syaifuddin Alias said...

tanpa usaha cano nak berjayo ni haa :D

KorN said...

aku dulu part time jadi waiter.. best kot....

Fauzi Blues said...

Kalau buat kerja yg kita minat...penat pun x kisah..puashati...

KiD said...

promoter digi ke wan?? :)