Tuesday, March 19, 2013

AKHIRNYA DAPAT JUGAK KERJA



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Setelah puas gelisah menunggu hampir 3 minggu ibarat menunggu duit jatuh dari langit, akhirnya PCB dapat juga job placement untuk next 6 months. Macam yang PCB cerita sebelum ni, PCB dah habiskan 2 bulan kursus dekat Terengganu dan ada 6 bulan lagi untuk industrial training bagi complete this program.




Alhamdulillah. yang penting PCB dapat job placement area KL je.. Nama company tu Global Genius Consultant dekat Ukay Perdana, Ampang. PCB blur kejap sebab tak pernah lagi sampai kat situ. Gigih semalam google maps dan PCB perasan itu kawasan orang kaya. dekat-dekat area Bukit Antarabangsa uols. Huntonglah kalau dapat jumpa Dato' Siti.. InsyaAllah by next week, PCB akan lapor diri for the next 6 months.




Kawan-kawan lain sebenarnya ramai dah start kerja dari 11hb lagi. Kira diorg ni dah second week kerja sekarang. PCB je yang special case skit.hoho. PCB ada tengok company ni buat bisnes apa. Company ni fokus kepada training and development macam buat kursus untuk syarikat lain dan banyak lagi.




Dalam masa yang sama PCB ada juga cari kerja lain. Almaklumlah kalau ada offer kerja yang gaji lagi bagus, sape nak tolakkan.. By the way, untuk yang masih belum mendapat pekerjaan, PCB nak invite korang ke MCTF '13 anjuran Jobstreet.com .
.




Jangan lupa daftar untuk express registration =D



p/s Semoga semua orang dapat pekerjaan yang lebih menjamin masa hadapan =D

8 comments :

J.Syazwana said...

selamat datang ke dunia pekerjaan.
hahaha

eh jap ko amik kos ape eh?
aku ase mcm penah bace tapi bese ah aku kan pelupe.
kakakaka

KorN said...

tahniah PCB.. kerja lah dengan selamat.. hehehe.. safety first..!! =)

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Good luck !! :)

Anisa Anuar said...

good luck!!! and tahniah!!

Zee Suhaini said...

gud luck..

memang untong sungguh ni kalo jumpa ngan dato ct.. :)

Mama Kembar 3 said...

congrats & good luck!

nik ros said...

tahniahhhh dan selamat bekerja

whitecappuccino said...

tahniah dan selamat bekerja.