Sunday, May 26, 2013

MASTERCHEF SELEBRITI MALAYSIA 2 | EPISOD 21Untuk episod 21, Masterchef Selebriti Malaysia 2 akan melalui cabaran Peti Saji Misteri dan Ujian Cipta Rasa. Untuk Peti Saji Misteri, bahan yang disediakan adalah bahan asas untuk membuat kek. Para peserta diberikan masa selama 1 jam dengan diberi pilihan memilih 12 bahan tambahan di pantri.


Pemenang bagi Peti Saji Misteri adalah Enot


Kek Coklat VelvetDisebabkan Enot memangi pusingan sebelum ini, bagi Ujian Cipta Rasa, Enot diberi pilihan untuk memilih sama ada telur sentri, stinky toufu atau ayam selasih. Enot memilih ayam selasih. dan Enot tidak akan memasak untuk ujian kali ini kerana mendapat ganjaran daripada kemenangan yang lepas.Bagi Ujian Cipta Rasa, hidangan ayam selasih dimenangi oleh Celina


Terdapat sedikit lawak bodoh yang dibuat oleh Sharifah Shahora tentang nama resepinya iaitu Yee Mee Kenchana kerana ayam selasih berwarna gelap dan dikaitkan dengan Kenchana. Please do not make stupid joke!! 4 selebriti yang akan ke pusingan penyingkiran ialah Cat Farish, Radhi, Sharifah Shahora dan Kenchana.

3 comments :

combi said...

huuuu..da lama xtgk

deno said...

tadi terlepas tengok.. tahnks PCB :)

Izzuddin Fauzi said...

Memang dah lama ketinggalan tengok Master Chef nie...