Saturday, June 1, 2013

STATISTIK BLOG PCB BULAN MEI 2013



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Alhamdulillah. hari ini hari pertama untuk bulan Jun pula. Kejap je kan rasanya. Itulah akhir zaman. Masa berlalu begitu pantas sampai kita sendiri pun tidak sedari. PCB ucapkan ribuan terima kasih kepada pembaca yang setia dengan blog PCB walaupun hanya sekadar satu blog picisan. Seperti biasa, kali ini PCB akan melaporkan statistik blog PCB bulan Mei 2013.








10 pengomen tertinggi blog PCB untuk Mei 2013 . (klik pada nama untuk ke blog mereka)

1) Rabiatul Adawiyah .(21 komen)

2) Boni Kacak .(10 komen)

3) Deno . (7 komen)

4) Berita Kaki .(7 komen)

5) Izzuddin Fauzi .(6 komen)

6) WhiteCappucino .(6 komen)

7) Syazwana Jamal .(6 komen)

8) Sha .(5 komen)

9) Hazman Fadzil .(5 komen)

10) Anisa .(4 komen)


Seterusnya, 10 penyumbang trafik tertinggi bagi blog PCB untuk bulan Mei 2013 adalah seperti berikut:


1) Dapur Tanpa Sempadan (2157 trafik )

2) CtLiyana (79 trafik)

3) MamaKembar3 (76 trafik)

4) OhGadisItu (76 trafik)

5) Berita Kaki (40 trafik)

6) Abg Shah ( 29 trafik)

7) Marya Hana (27 trafik)

8) Ryo Azhar (18 trafik)

9) Hafiz Hafizol (12 trafik)

10) Wan Nurul Syafawati (12 trafik)



Kemudian, 10 kata kunci yang paling banyak dicari di blog PCB Mei 2013 adalah seperti berikut:


1) Masterchef selebriti malaysia musim ke 2 (375 kali)

2)  Masterchef selebriti malaysia episod 15 (286 kali)

3) Masterchef selebriti malaysia musim ke 2 episod 8 (227 kali)

4) Niat solat jumaat (195 kali)

5) Masterchef selebriti malaysia 2 8 (126 kali)

6) Masterchef selebriti malaysia 2 episod 23 (117 kali)

7) Masterchef selebriti 2 pak nil (99 kali)

8) Masterchef selebriti malaysia 2 episod 14 (93 kali)

9) Masterchef selebriti malaysia 2 episod 19 (90 kali)

10) Masterchef selebriti malaysia 2 episod 22 (82 kali)


Alexa ranking

Dunia : 580, 220 ranking

Malaysia: 4,990 ranking



Jumlah pelawat blog PCB Mei 2013 (Sumber Nuffnang)

Page Views: 28,964 pelawat (naik 9,375 pelawat berbanding bulan lepas)

Unique Views: 18,454  pelawat (naik 5,305 pelawat berbanding bulan lepas)




Jumlah pelawat blog PCB Mei 2013 (Sumber Google)

Jumlah pelawat: 46,876 pelawat (naik 11,636 pelawat berbanding bulan lepas)



Jumlah pelawat blog PCB semenjak hari pertama ditubuhkan.

850, 695 pelawat .


Alhamdulillah. Jika dilihat pada bilangan pelawat yang memasuk blog PCB dari sumber Nuffnang dan Google, kedua-duanya meningkat. PCB perlu tingkatkan usaha lagi bagi memastikan trafik makin meningkat dan yang paling penting kualiti entri mesti lebih baik pada masa hadapan.



8 comments :

YanaUjang said...

Eh eh blog merepek akk pn ada dlm list ke...haha ur welkam! Tq to my readers lah rajn klik sidebar...huhu

YanaUjang said...

Eh eh blog merepek akk pn ada dlm list ke...haha ur welkam! Tq to my readers lah rajn klik sidebar...huhu

Izzuddin Fauzi said...

Wahh... Ada dalam senarai - thanx!! Hehehe... :)

suri said...

begitu byk sekli tahniah mesti senyum simpulkan

Berita Kaki said...

aduh..aku kena kuat lagi ni

Anisa Anuar said...

sikit sgt komen...sorry ek...hehehe...nnt akan tingkatkan lg usaha..

Datin Tyka said...

ok bulan jun DT plak.. jeng2

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Yay! Nama saya ada. :) Tahniah dan terima kasih. :D Keep it up! :)