Tuesday, June 18, 2013

EPISOD 35 & 36 | MASTERCHEF SELEBRITI MALAYSIA 2



Masterchef Selebriti Malaysia 2 memasuki Episod ke 35 & 36. Nampaknya Masterchef Selebriti Malaysia 2 kian menghampiri kemuncaknya apabila hanya tinggal 4 peserta sahaja. Untuk Episod 35, keempat-empat peserta akan menghadapi Cabaran Sajian Luar kali terakhir. Lokasi kali ini adalah di The Ascott, Kuala Lumpur.


Cabaran mereka kali ini adalah agak mencabar apabila mereka perlu menyediakan hidangan "room service" dalam masa 90 minit dan mereka juga telah diberikan terlebih dahulu menu-menu yang perlu mereka sediakan. Mereka perlu 'prep' bahan-bahan untuk semua menu nanti kerana mereka tidak tahu menu apa yang akan dipesan.


"Room Service" kali ini akan dilakukan oleh tetamu istimewa iaitu penyanyi Zainal Abidin dan Datuk Khadijah Ibrahim.




Mereka perlu menyiapkan hidangan yang dipesan dan menghantar hidangan mereka ke bilik. Sangat mencabar kerana setiap pasukan hanya berdua dan mereka memasak dalam keadaan yang agak panas dan perlu ready untuk menyiapkan menu yang dipesan. Namun, kedua-dua pasukan merah dan biru berjaya melakukannya. Keputusan pemenang Cabaran Sajian Luar akan diumumkan pada episod seterusnya.


Untuk Episod 36, keputusan diumumkan bagi Cabaran Sajian Luar iaitu kumpulan Merah menang. Celina dan Che Ta mendapat hadiah pakej bermalam di The Ascott selama 3 hari 2 malam. Untuk kali ini, keputusan dinyatakan bahawa tiada penyingkiran dan mereka berempat akan mula bersaing secara individu bagi melayakkan diri ke pusingan akhir.


Untuk episod 36, mereka akan menghadapi ujian pertama untuk ke final. Dato' Fazley Yaakob hadir ke Dapur Masterchef bagi memberikan ujian kepada para peserta.


Dato' Fazley hadir ke Dapur Masterchef


Cinta Tiga Segi dari Dato' Fazley.. Ujian bagi para peserta..


Para peserta dikehendaki untuk meniru hidangan yang disediakan oleh Dato' Fazley. Mereka boleh merasa dahulu hidangan tersebut dan mendapat resepi namun, mereka perlu melakukan hidangan tersebut dengan teknik yang betul.


Untuk kali ini, hidangan terbaik adalah daripada Che Ta.


Hidangan daripada Che Ta


Oleh itu, Che ta mendapat 3.0 daripada 4.0 untuk ujian pertama ini. Celina mendapat 2.0, Syura 1.5 dan Kenchana 1.0. Tahniah diucapkan buat Che Ta!




p/s Siapakah yang akan tersingkir nanti agaknya?

3 comments :

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Hebat jugak Che Ta ni. :)

boni kacak said...

cheta memang terbaik lah..hehe

fyna said...

tak sangka pula che ta nih ebat kan.. hehehehe..