Monday, October 24, 2016

TIPS UNTUK TINGKATKAN PENDAPATAN 8SHARE


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Hari ini I nak kongsikan tentang tips untuk tingkatkan pendapatan 8share. mungkin ada antara korang yang sudah familiar dengan 8share, ada yang pernah dengar, dan ada yang baru first time dengar.

ok. i terangkan secara ringkaslah apa itu 8share?




Apa itu 8share?
8share adalah satu laman web yang mengumpulkan satu komuniti di mana komuniti ini akan berkongsi iklan/promosi terbaru dari syarikat-syarikat yang terpilih di laman media sosial seperti Facebook, Twitter, Google + dan sebagainya.


erti kata mudah. korang join 8share, korang kongsi iklan dekat media sosial korang, korang dibayar berdasarkan setiap klik yang korang dapat =)


Kenapa I suka 8share?
  • Pendaftaran FREE. tak perlu modal
  • Lepas dapat kumpul minimum RM50, terus cash out dan masuk dalam akaun bank anda (korang akan isi details akaun bank).biasa seminggu dah dapat.
  • iklan yang ditawarkan sangat menarik dan mudah pikat orang untuk klik.


Tips untuk tingkatkan pendapatan 8share

1) gunakan hashtag dan trending issue di twitter.

Contoh mudah.

dekat twitter sekarang tengah trending issue #bajet2017. dekat 8share tengah promosi iklan macam contoh pizza beli 1 free 1. Jadi boleh gunakan #bajet2017 itu untuk promosi pizza.

Contoh : dah tengok pembentangan #bajet2017 ? sekarang ni semua kena berjimat. makan pizza pon boleh berjimat. beli 1 free 1 ! (bit.ly/23dccf)



2) post iklan pada masa yang tepat

jika anda seorang yang bekerja, waktu yang tepat untuk post iklan anda di media sosial adalah waktu lunch hour atau waktu selepas kerja / sebelah malam. Kerana, ramai kawan2 anda di media sosial sedang online. keberangkalian untuk mereka lihat dan klik iklan anda adalah lebih tinggi berbanding waktu mereka sedang bekerja.



3) gunakan kesemua media sosial yang anda ada

gunakan secara optimum semua media sosial yang anda ada. macam i, i guna platform Facebook, twitter, dan Google +. semakin banyak kita berkongsi semakin tinggi kemungkinan untuk mereka klik. tapi pastikan jangan berkongsi terlalu kerap kerana ini akan menimbulkan ketidakselesaan kepada para pembaca.


itu sajalah antara tips yang I boleh kongsikan. kalau korang ada tips lain jangan lupa komen ye. kalau ada apa2 soalan pasal 8 share pon boleh komen ye.


Nak join 8 share mudah saja? klik (8share) dan ikut arahan yang disediakan.




No comments :